
در صورتی که با مشکل نگارشی، دستوری و یا مفهومی در این محتوا برخورد کردید، از شما دوست عزیز و گرامی، صمیمانه تقاضا میکنم که ما را مطلع کرده، تا نسبت به تصحیح و تکمیل آن، در اسرع وقت اقدام نماییم.
رسانه صنعت خودرو – motoroil
پر کردن باک خودرو با بنزین اصلا ایده خوبی نیست و حتی به خودرو آسیب هم میزند. بسیاری از خانوادههای ایرانی عادت دارند که باک بنزین خودرو را پرکرده و راهی سفر شوند.
عادت به پرکردن باک خودرو با بنزین عادت بدی است که باید هرچه زودتر ترک شود. شاید در نظر اول کار درستی باشد، که خودرو با باک پر راهی سفر میشود. پرکردن باک خودرو با بنزین اشتباهی بس بزرگ است. بنابراین به محض قطع شدن جریان بنزین در حین سوختگیری، باید تزریق آن را به خودرو قطع کرد.
اولین و مهمترین دلیل، هدررفت پول شماست. پمپ بنزینها براساس اختلاف فشار کار میکنند،به محض شنیدن صدای تیک نازل، باید از سوختگیری اجتناب کرد. اگر بعد از این حالت نسبت به سوختگیری تمایل داشتید، در این صورت بنزینی تزریق نشده ولی عدد سوخت شمار افزایش مییابد. بنابراین شما مبلغ بنزینی که به خودروی شما تزریق نشده را پرداخت میکنید. سرریز و ریختن بنزین به خارج از باک دومین نتیجه اشتباه شماست. شاید این مقدار بنزین خیلی زیاد نباشد نه تنها استفاده نشده بلکه هدر رفته است.
آسیب دیدن کنیستر در همه خودروها عمومی نیست و ممکن است در برخی خودروها این مشکل واقع شود، بخارهای حاصل از بنزین به صورت مایع به کنیستر برمیگردد و در نهایت در باک خودرو ذخیره میشود. ورودی کنیستر، بخار و خروجی آن مایع است. کنیستر در برخی خودروها در باک بنزین قرار دارد و بنزین به محض سرریزشدن به این قطعه وارد شده و به آن آسیبهای جدی وارد میکند.روشن شدن چراغ چک خودرو نشانه آسیب دیدن کنیستر بوده و در نتیجه تست های آلایندگی خودرو موفق نخواهد بود.
آلودگی زیست محیطی مشکل دیگری است که کمتر فردی بدان توجه میکند. سرریزشدن بنزین باعث آلودگی زیست محیطی میشود که عواقب وخیمی به دنبال دارد. نکته مهمی که باید یادآور شویم این است که بسیاری از افراد با صدای تیک نازل دیگر سوخت گیری نمیکنند و برهمین اساس مصرف سوخت خودروی خود را مشخص میکنند. بنابراین اگر میخواهید که از میزان مصرف بنزین باک خود آگاه شوید هرگز بیش از اندازه آن را پر نکنید.
سوخت گیری برای هر رانندهای یک کار معمول است. برخی رانندگان اصرار دارند که همه باک خودرو را با بنزین پرکنند. پرکردن بیش از اندازه باک خودرو با بنزین علاوه بر آلودگیهای زیست محیطی باعث آلودهشدن لباس راننده به بنزین شده که حتی ممکن است خطر آتشگرفتن خودرو یا راننده را در پی داشته باشد. بنابراین به محض صدای تیک نازل دست از سوختگیری بردارید و بنزین اضافهای به خودروی خود تزریق نکنید.
تمامی قطعات موتور خودروها از سال 1971 تا به حال با بخار بنزین کار میکنند. همه قطعات با بخار بنزین کار می کنند، عملا بنزین مایع در خودرو به بخار تبدیل میشود. تزریق بنزین بیش از حد به بنزین باعث می شود که تستهای آلایندگی خودرو به خوبی انجام نشود و شما ناچارید که برای تعمیر خودروی خود مبالغ بسیار زیادی را هزینه کنید.
همچنین بخوانید: با تاریخچه بنزین و پیشرفت های آن در دهه های اخیر آشنا شوید
تزریق بیش از حد بنزین باعث ایجاد مشکلاتی هم برای خودرو و هم برای نازل بنزین خواهد شد. درهمان ابتدا شما گازهای آلاینده را تنفس میکنید. تزریق سوخت بیشتر شایدشما را به سوختگیری دیرتر بفریبد. اگرچه بیشتر رانندگی میکنید، در حقیقت نسبت به مشکلات فنی این قضیه آگاه نیستید.
هر کسی که یک بار به خودروی خود بنزین زده باشد با صدای نازل بنزین آشنایی دارد که نشانگر پر بودن باک بنزین خودرو است. زمانی که جریان سوخت نازل قطع میشود، این چنین صدایی شنید میشود. اکثر مردم به این صدا کمتر توجه میکنند و دوست دارند که حتی 1 لیتر بنزین اضافه به خودرو تزریق کنند، ولی قضیه ساده است و شما باید به این قضیه بیندیشید.
دلیل خطرناک بودن پرکردن باک بنزین
بخار بنزین برای انسان خطرناک است. بخار بنزین باعث آلودگی هوا میشود. باعث می شود که انسان به سختی نفس بکشد. بخار بنزین فرار است و دلیل بسیاری از آتش سوزی در سراسر دنیا همین عامل است.کپسول های گاز در گذشته باعث آلودگی هوا میشدند. البته باید راه حل های مختلفی ارائه میشد تا این مشکل حل شود.
به تدریج کنیستر ابداع شد که در این سیستم بخار به مایع تبدیل شده و دوباره به سیستم خودرو وارد میشد که باعث افزایش کارایی بنزین، کیفیت هوا و ایمنی خودرو میشد. کنیستر و این سیستم فشار باک خودرو را تنظیم میکرد.
اتفاقات بد به هنگام تزریق بیش از حد بنزین به خودرو
زمانی که باک خودرو را بیش از حد با بنزین پر میکنید، بخار اضافی از باک خارج خواهد شد و بنزین اضافه به کنیستر وارد خواهد شد. از آن جایی که کنیستر بخار بنزین را به مایع تبدیل میکند، بنابراین به جریان تبدیل بخار به مایع آسیب وارد خواهد کرد. حتی برخی مواقع راننده باید کنیستر دیگری را خریداری کرده و در خودروی خود نصب کند.
برای پیشگیری از این قضیه، لوله کوچکی در نازل وجود دارد که در زیر دهانه اصلی قرار دارد. این لوله مکنده هوا است. این لوله به هنگام سوخت گیری مانع ورود هوا به داخل باک بنزین میشود. دریچهای بنام دریچه ونتوری به اندازه چند میلی متر در بخش باریک این لوله قرار دارد. این بخش باریک جریان ورود بنزین را تسریع می کند و باعث میشود که طرف دیگر لوله فشارهای مختلفی داشته باشد. به محض رسیدن بنزین به انتهای نازل، خلای فشار هوا باعث بسته شدن دریچه شده و جریان بنزین را متوقف میکند.
همچنین بخوانید: آب رادیاتور خودرو چه زمانی باید تعویض شود؟
متاسفانه برخی از مردم علی رغم بسته شدن دریچه بازهم به باک بنزین خودروی خود بنزین تزریق میکنند. حتی تزریق بنزین بیشتر به باک خودرو باعث خواهد شد تا دریچه ونتوری به درستی عمل نکند. بنابراین به محض بسته شدن دریچه ونتوری از پرکردن باک بنزین خودرو جدا اجتناب کنید. به محض شنیدن صدای نازل، از ادامه سوخت گیری اجتناب کنید تا از نتایج بد این اشتباه اجتناب کنید.
خطرات پرکردن بیش از حد باک بنزین برای پمپ بنزین
اکثر پمپ بنزین ها ، سیستم های بازیابی بخار بنزین را دارند که آن را بازیابی کرده و مانع آلوده شدن هوا به وسیله بخار بنزین میشوند. پرکردن باک موجب خواهد شد تا بخار بنزین به سیستم پمپ بنزین وارد شود.
بنزین اضافی از طریق این سیستم دوباره به مخزن پمپ بنزین باز خواهد گشت. بنابراین شما مبلغ بنزینی را می پردازید که بجای باک دوباره به مخزن پمپ بنزین برمیگردد.
سوختگیری بیش از حد باعث سرریز شدن بنزین خواهد شد. شما مبلغ بنزینی را می پردازید که به باک بنزین وارد نشده بلکه به زمین ریخته شده است.
گرم شدن بخار بنزین
این قضیه در فصل تابستان یا در مناطق گرم و خشک اتفاق میافتد. بخار بنزین در مخازن زیر زمینی نسبت به بخار بنزین موجود در هوا خنک تر است. بخار بنزین موجود در باک به محض گرم شدن منبسط میشود. انبساط موجب خواهد شد تا بخار فضای بیش تری را اشغال کند.
زمانی که باک بنزین خود را بیش از اندازه پر میکنید،شما برای بنزینی که بخار شده مبلغ پرداخت میکنید. پرکردن باک بنزین باعث عدم انبساط بخار بنزین خواهد شد و در نتیجه در سیستم جمع آوری بخار خودروی شما نخواهد بود. شما برای بخار بنزینی که به خودروی شما وارد نشده و از آن تبخیر شده مبلغی را پرداخت میکنید.
عدم ورود بخار بنزین به خودرو، آن را ناکارآمد میکند. انبساط بخار بنزین در سیستم گردآوری بخار خودرو، باعث ناکارآمدی آن خواهد شد.
سلام. ممنون مطلب مفید و کاربردی بود.