آپشن های خودرو

آپشن های خودروهای آمریکایی

خودروهای آمریکایی سالیان زیادی است که مهمان کشور ما هستند.با این حال که تمام مدل های آنها جزء خودروهای کلاسیک محسوب می شوند و سن و سال زیادی از آنها گذشته است ولی هنوز هم حرفی برای گفتن دارند.در مطلب زیر با برخی از آپشن های خودروهای آمریکایی بیشتر آشنا می شویم.با موتوراویل (Motoroil)همراه باشید.

در گذشته سهم بسیار بالایی در تعداد خودرو های شاسی بلند موجود در کشورمان را ساخته های کمپانی های آمریکایی مثل داج، جیپ، شورلت، فورد و… تشکیل می دادند که در این بین سهم جیپ و شورلت بسیار بالا بود.

این خودرو ها هنوز هم در کنار محصولاتی از آن روز های ژاپن مثل نیسان پاترول های سری 160 و سافاری، انواع تویوتای های لندکروزر و… امروزه به عنوان خودرو هایی برای یک آفرود پر هیجان استفاده می شوند.

این خودرو ها معمولا آپشن هایی داشتند که نسبت به زمان خودشان مهم بوده اند هر چند که اکثر آن ها با تجهیزات کامل به کشورمان وارد شده اند. قابل ذکر این که ممکن است برخی از آپشن های گفته شده در متن صرفا به معنی یک ویژگی قابل انتخاب نباشد اما در لیست مواردی بوده اند که شرکت سازنده روی آن ها به عنوان یک ویژگی مثبت، مانور زیادی داده است.

دیفرانسیل کلاچ دار خودروهای آمریکایی

برخی از خودرو های شاسی بلند آمریکایی موجود در کشورمان دارای دیفرانسیل های عقب کلاچ دار هستند. همان طور که می دانیم دیفرانسیل های کلاچ دار در مواقعی که یک چرخ شروع به هرزگردی می کند، به طور خودکار عمل کرده و نیرو را بین هر دو چرخ تقسیم می کنند.

خودروهای آمریکایی

این دیفرانسیل ها دارای کله گاوی بزرگ تری نسبت به نمونه های ساده هستند و حتی از ظاهر آن ها نیز می توان به کلاچ دار بودن آن ها پی برد. می توان گفت بیشترین خودرویی که نمونه های کلاچ دار آن در کشورمان حضور داشته است، جیپ های وانت معروف به سیمرغ بوده اند که اکثر آن ها دارای دیفرانسیل های کلاچ دار هستند. هم چنین برخی از داج های وانت به نام پاور رم و رمشارژر های وارداتی نیز در محور عقب خود دارای دیفرانسیل کلاچ دار بوده اند.

گیربکس های اتوماتیک خودروهای آمریکایی 

هنوز هم در کشورمان خودرویی که دارای گیربکس اتوماتیک باشد، با نگاهی خاص تر در بازار همراه است و این در حالی است که در گذشته، اکثر خودرو های آمریکایی وارداتی و حتی تولیدی در کشورمان دارای گیربکس های اتوماتیک بوده اند.

در بین جیپ ها، نمونه های هشت سیلندر اتاق CJ7 از دو سری رنه گید و گلدن ایگل دارای موتور های 304 و 360 اینچ مکعبی دارای گیربکس های خودکار سه دنده به همراه سیستم کوآدرا ترک بوده اند که این گیربکس بر روی چروکی چیف های هشت سیلندر نیز نصب بوده است.

خودروهای آمریکایی

این در حالی است که مدل های 6 سیلندر از این دو خودرو با گیربکس های دستی وارد شده اند. رمشارژر ها نیز عمدتا از انواع گیربکس دستی بوده اند و این در حالی است که محصولات ساخت شورلت و GMC در هر دو نوع اتوماتیک و دستی وارد کشور می شدند. مدل های دارای گیربکس اتوماتیک گفته شده در بالا، از انواع فول تایم چهار چرخ هستند که هنوز هم یک سیستم حرکتی مدرن و کارامد محسوب می شود.

باربند سقفی خودروهای آمریکایی

شاید قابل باور نباشد که یکی از بخش هایی که کمپانی جیپ در تبلیغات محصولاتش آن را یک امتیاز نسبت به ساخته های شورلت و داج می دانسته است، وجود باربند های فلزی بر روی سقف آن ها بوده است.

این در حالیست که کمپانی های شورلت و GMC نیز باربند را در بین آپشن های قابل سفارش مشتری قرار می دادند تا از این نظر خریداران جیپ ها یک امتیاز را بدون هزینه اضافی دریافت کرده باشند.

خودروهای آمریکایی

جیپ های چروکی چیف و واگونیر ها به صورت فابریک دارای باربند هستند و این باربند ها بر روی جیپ های گلدن ایگل و رنه گید نیز وجود داشته است. اما در شورلت های بلیزر برای داشتن باربند باید هزینه جدا پرداخت می شده است. به همین خاطر برخی از انواع بلیزر موجود در کشورمان فاقد این قطعه هستند.

نوار کشی سقف و کف خودروهای آمریکایی 

یکی از آپشن های موجود در برخی از خودرو های شاسی بلند آفرودی آمریکایی، وجود نوار های فلزی در کف خودرو در قسمت عقب و هم چنین روی سقف در زیر باربند سقفی است.

خودروهای آمریکایی

این نوار ها برای محافظت از کف اتاق و سقف خودرو در هنگام قرار دادن بار است تا در کنار محافظت از سقف خودرو، توانایی حمل بار این بخش را افزایش دهد. البته نوارکشی های بدنه نیز از برخی آپشن های ضعیف در این گونه خودرو ها بوده اند که در بعضی از آن ها معرف نوع و سری محصول نیز بودند.

آینه بغل خودروهای آمریکایی 

آینه بغل ها در خودرو های قدیمی سواری و شاسی بلند آمریکایی، اشتراکات زیادی باهم دارند به این معنی که آینه بغل بسیاری از خودرو های سواری و شاسی بلند این منطقه حتی با این که از شرکت های مختلف و گاهی رقیب هم هستند، مشابه یکدیگرند.

خودروهای آمریکایی

انتخاب آینه بغل به صورت آپشن در ساخته های شورلت و GMC بیشتر از دیگر شرکت ها مثل جیپ و داج بوده است و حتی می توان گفت تنوع آینه های جانبی برای محصولات GM بیشتر از دیگر شرکت های گفته شده بوده است.

رینگ و کاپ چرخ خودروهای آمریکایی

هنوز هم انتخاب نوع رینگ و سایز آن در بین شرکت های خودروسازی یک آپشن محسوب می شود که برای برخی از خودرو های خاص باید مبالغ گزافی نیز پرداخت کرد.

این ویژگی برای خودرو های آمریکایی قدیمی موجود در کشورمان هم برای سواری ها و هم شاسی بلند ها وجود داشته است و مثلا رینگ توربینی بلیزر یک ویژگی بسیار مثبت ظاهری آن محسوب می شده است.

خودروهای آمریکایی

اما برخی از شرکت ها مثل جیپ رویه دگری داشته اند. مدل های ارزان قیمت تر و ساده تر خود را با قالپاق عرضه می کردند و نمونه های گران قیمت تر و اسپرت تری چون چروکی چیف، گلدن ایگل و رنه گید را با رینگ های اسپرت. ضمن این که باز برای محصولی مثل چروکی چیف کاپ های چرخ نیز قرار داده می شده است تا زیبایی ظاهری آن ها بیشتر شود.

پیشنهاد سردبیر:خودروهای کلاسیک و مطرح بازار داخلی چه آپشن هایی دارند

شیشه های برقی خودروهای آمریکایی 

در بین برخی از خودرو های شاسی بلند قدیمی موجود در کشورمان، شیشه برقی یک آپشن لوکس بوده است. جالب است که مثلا چروکی چیف ها هم دارای شیشه های برقی و هم دستی بوده اند اما شیشه عقب همه آن ها به صورت فابریک برقی و دارای گرم کن است. بلیزر ها در نقطه مقابل قرار دارند و در حالی که شیشه های جلو برقی دارند، شیشه عقب آن ها از نوع دستی است.

خودروهای آمریکایی

موتور (پیشرانه) های حجیم خودروهای آمریکایی 

داج های رمشارژر و پاور رم وارد شده به کشور دارای موتور های 6 سیلندر 225 اینچ مکعبی و هشت سیلندر های 318و 360 اینچ مکعبی بوده اند. چروکی چیف ها نیز از موتور های 6 سیلندر 258 اینچ مکعبی و یا هشت سیلندر 360 اینچ مکعبی برخوردار بوده اند.

جیپ های CJ7 نیز یا دارای موتور های 304 اینچی بوده اند و یا 6 سیلندر های 258 اینچ مکعبی. شاسی بلند های ساخت جنرال موتورز  نیز یا موتور های 6 سیلندر 250 اینچ مکعبی داشته اند و یا هشت سیلندر های 350 اینچی.

خودروهای آمریکایی

اما در این بین امکان انتخاب و خرید پیشرانه های حجیم تر مهیا بوده است که البته در کشور ما این آپشن به گستردگی بیرون از ایران نبوده است. برای مثال امکان خریداری موتور 401 اینچ مکعبی برای چروکی چیف ها، موتور 360 و 401 و حتی 440 اینچ مکعبی برای داج ها، امکان انتخاب پیشرانه 360 اینچ مکعبی برای جیپ های CJ7 و هم چنین پیشرانه 400 اینچی برای ساخته های GM از آپشن هایی بوده است که بر روی پیشرانه این خودرو ها عرضه می شده است.

تهویه مطبوع خودروهای آمریکایی

هر چند که اکثر شاسی بلند های لوکس آمریکایی موجود در کشورمان دارای سیستم تهویه مطبوع و کولر هستند اما در بیرون از کشورمان برای داشتن این سیستم باید هزینه جدا پرداخت می شده است. اکثر ساخته های جنرال موتورز موجود در ایران، داج ها و برخی از جیپ های داخلی و البته تمام نمونه های وارداتی به این آپشن مجهز بوده اند.

خودروهای آمریکایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا