نگاهی به آپشنهای جنگی در دنیای خودروها!

در ادامه چند تکنولوژی برتر جنگی را برای شما معرفی خواهیم کرد که از دنیای جنگ و خون، پا به جادههای ما گذاشتهاند تا رانندگی را با آسایش و ایمنی بیشتری همراه کنند. ابتکاراتی که امروزه در کشورهای پیشرفته و عاری از جنگ بهکار گرفته میشوند و روزبهروز نیز در حال پیشرفت هستند، در ادامه با آپشنهای جنگی همراه ما باشید.
GPS
تصور کنید از روستای کوچکی وارد پایتخت شده و بخواهید مرکز درمانی را پیدا کنید. حقیقتا این کار بسیار سخت و طاقت فرساست که امروزه به کمک دستگاههای رهیاب به امری آسان تبدیل شده است. این دستگاه بسیار پرکاربرد را مدیون حادثه تلخ برخورد دو هواپیمای مسافربری هستیم که منجر به از دست رفتن تعداد زیادی از مسافران این هواپیماها شد.
بعد از این حادثه تلخ، ایالات متحده آمریکا تکنولوژی مسیریابی خود را که به کمک صنعت فضایی ساخته و پرداخته شده بود در اختیار صنعت هوانوردی قرار داد و بعد از آن به مرور در دسترس عموم مردم قرار گرفت. سامانههای رهیاب روزبهروز در حال پیشرفت هستند، به نحوی که شما در هر زمانی که اراده کنید میتوانید رستوران، مراکز درمانی، تفریحی و …. را در محل سکونت خود به راحتی پیدا کنید، البته به شرطی که GPS منطقه شما را تحت پوشش قرار دهد. GPS یکی از آپشنهای جنگی و کاربردی بوده که از سال 1996 در اختیار مردم قرار گرفته و امروزه همچنان مسیر تکامل خود را طی میکند.
سامانههای راداری
حقیقت امر این است که در خودروهای نظامی و جنگی، اطلاعاتی مانند حرکت دشمن و نزدیک شدن آن به خط مقدم فرضی بسیار مهم است. همین امر موجب شده تا دوربینهایی نظیر دید در شب، گرمایاب و … برای اطلاع از وضعیت دشمن در سختترین شرایط اختراع شوند. از عمر این تکنولوژیهای راداری خودروهای نظامی بیش از دو دهه میگذرد که امروزه به صورت فراگیر در اتومبیلهای امروزی دیده میشوند.
تکامل یافته این رادارها را میتوان در آپشنهایی نظیر کروز کنترل تطبیقی، سنسور دنده عقب، رادار دید در شب، ترمز اضطراری و … جستوجو کرد. به عنوان مثال رادار دید در شب در سال 1996 توسط کادیلاک پا به دنیای خودرو گذاشت و بعدها در اتومبیلهای گران قیمتی نظیر مرسدس بنز S کلاس دیده شد، اما امروزه این تکنولوژی در خودروهای پر تیراژ کرهای و ژاپنی با قیمت مناسب نیز دیده میشوند.
گالن بنزین
جنگ جهانی دوم را میتوان انقلاب صنعت ماشینها در دنیای جنگ و خون نامید. این جنگ فراگیر اولین درگیری رسمی چند کشور بود که با حضور گسترده انواع و اقسام وسایل نقلیه موتوری همراه میشد که در رأس آنها، ارتش ورماخت ژرمنها و کمپانی فولکس واگن قرار داشت. فارغ از اینکه یخ زدن آب درون رادایاتورهای این وسایل نقلیه، ارتش ورماخت را در شوروی زمین گیر کرد، باید گفت نبود جایگاههای پمپ بنزین و طی مسافتهای طولانی باعث شد تا بشکههای ضد آتش مخصوص حمل بنزین اختراع و برای اولین بار توسط نازیها استفاده شود. بعد از جنگ جهانی دوم، این تکنولوژی به سرعت پیشرفت کرد و امروزه به بشکههای 100 دلاری در انواع رنگها و سایزهای مختلف تبدیل شد که در حال حاضر برای خودروهای آفرودی و شاسی بلند نعمت بزرگی محسوب میشود.
هدآپ دیسپلی

این تکنولوژی برای اولین بار روی جنگندههای ساخت آمریکا نظیر تامکت قرار گرفت. هدف از اختراع این وسیله، تمرکز بیشتر خلبان بود که برای دریافت اطلاعات اولیه مدام به نشانگرهای درون کابین نگاه نکند. این تکنولوژی که امروزه به شکل کاملا پیشرفته روی هلمت خلبانانهایی چون جنگنده سوپرهورنت استفاده میشود، پا به عصر آپشنهای خودرو نیز گذاشته و اطلاعاتی نظیر سرعت، میزان سوخت و علامتهای جادهها را در اختیار راننده میگذارد. گفتنی است این تکنولوژی در اغلب خودروهای لوکس امروزی به صورت آپشن پایه قرار دارد. هدآپ دیسپلی در حقیقت یکی از آپشنهای جنگی در دنیای خودرو محسوب میشود.