بررسی نحوه کارکرد چند آپشن مهم در خودروهای امروزی

آپشنهای امروزی که بیشتر آنها به عنوان تجهیزات پایه در خودروهای جدید استفاده میشود، در دو جهت ایمنی راننده و بیشتر شدن رفاه حال سرنشینان توسعه پیدا میکنند. در این مطلب قصد داریم نحوه کارکرد چند آپشن مهم را برای شما بازگو کنیم، همراه ما باشید.
1. کروز کنترل تطبیق پذیر
سیستم تثبیت سرعت یکی از پرکاربردترین ویژگیهای خودرو به شمار میآید و به خصوص در مسافتهای طولانی، کمک چشمگیری در کاهش خستگی برای راننده به همراه خواهد داشت. کروز کنترل تطبیق پذیر در واقع تلفیقی از این سیستم با یک هوش مصنوعی است. به کمک یک پردازشگر در این سیستم، خودرو خواهد توانست سرعت خود را با خودروی جلویی تطبیق دهد. عملکرد این مجموعه بدین شکل است که به کمک سنسورهای نصب شده، سرعت خودروی جلویی در هر لحظه سنجیده شده و در صورت کاهش، کروز کنترل نیز به همین نسبت اقدام به کم کردن سرعت خواهد کرد. این ویژگی ضریب ایمنی خودرو را به شکل محسوسی افزایش خواهد داد و از خطرات احتمالی نیز جلوگیری خواهد کرد.
2. ترمز هوشمند
یکی از نخستین سیستمهای یاری دهنده در نحوه توقف خودرو، سیستمهای کمکی ترمز بوده است. این سامانه، عمل فشردن پدال ترمز توسط راننده را تسهیل میبخشد و به صورت خودکار اقدام به اعمال فشار در روغن ترمز در بوسترها میکند. اما محققیق با افزودن مجموعهای از سنسورها و دوربینها و یک برنامه نویسی بسیار قدرتمند، امروزه ترمز را به صورت کاملا هوشمند تبدیل کردهاند و از آن به عنوان یک آپشن یاد میکنند. این ویژگی به خودرو قابلیت تشخیص موانع و کاهش ناگهانی خودروهای جلویی را میبخشد و با اعمال مقدار مورد نیاز ترمز، از حوادث احتمالی جلوگیری میکند. ترمز هوشمند در هر لحظه توسط سنسورهای خود در حال اسکن فضای پیش روی خودرو بوده و در صورت برخورد با شرایط تعریف شده بحرانی، اقدام به اعمال ترمز میکند. در این سیستم راننده هیچ دخالتی نداشته و خودرو با توجه به منطقهای تعریف شده در پردازشگر مرکزی این سیستم، متوقف میشود.
3. تشخیص عابرین پیاده
هوشمندسازی خودرو به معنی کاهش دخالت راننده در حرکت است و برای دستیابی به این هدف، محیط اطراف باید به صورت لحظهای مورد بررسی و پردازش قرار گیرد. عابرین پیاده عملکردی متفاوت با خودروهای اطراف دارند و معمولا در زمانی که در جهت عمود بر مسیر حرکت خودرو حرکت کنند، ممکن است پتانسیل بروز خطر را افزایش دهند. خودرو با کمک سیستم تشخیص عابرین پیاده، میتواند این موانع متحرک را تشخیص داده و در صورت خطرآفرین بودن موقعیت، اقدام به ترمزگیری کند. این سیستم از چند سنسور و دوربین برای تشخیص افراد پیش رو استفاده میکند و با بررسی جهت و سرعت حرکت آنها و طبق محاسبات مربوط به حرکت خودرو، تصمیمات لازم را به کامپیوتر مرکزی منتقل میکند.
4. تشخیص تابلوهای ایمنی
این آپشن با اسکن محیط اطراف، میتواند تابلوهای ایمنی کناره جاده را تشخیص داده و پس از تطبیق، از طریق یک صفحه نمایش کوچک، راننده را مطلع سازد. نحوه عملکرد این سیستم بدین شکل است که دوربینهای نصب شده به محض برخورد با الگوهای از پیش تعیین شده، اقدام به ترجمه تابلو میکنند و پس از تطبیق دادن تصاویر ثبت شده، این تابلو را در معرض نمایش راننده قرار میدهند. این ویژگی در خودروهای نیمه خودران به راننده این قابلیت را میبخشد که در صورت عدم مشاهده علائم ایمنی، از عوارض پیش روی و یا محدودیتهای موجود اطلاع یابد. همچنین در کنار نمایش تابلوها، قابلیت هشدار محدودیت سرعت به راننده را نیز داراست و به محض برخورد با تابلوهای هشدار سرعت، راننده را مطلع خواهد ساخت.
5. حفظ خودرو در بین خطوط
در یک رانندگی طولانی مدت، حفظ تمرکز یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی راننده است و بسیاری از حوادث به دلیل عدم توانایی فرد در حفظ خودرو در میان خطوط شکل میگیرد. برای کمک به رانندگان در شرایط بحرانی، سیستم حفظ کننده خودرو در بین خطوط طراحی شده است. این آپشن میتواند خطوط موجود روی جاده را پردازش کرده و با چرخش خودکار فرمان، خودرو را بین خطوط نگاه دارد.
این سیستم یکی از بزرگترین گامها در مسیر دستیابی به خودروهای خودران برشمرده میشود چون خودرو به شکل کاملا خودکار در بین خطوط حرکت میکند. ترکیب این سیستم با کروز کنترل تطبیق پذیر، میتواند شرایطی را ایجاد کند که برای مدت زمان طولانی، خودرو بدون دخالت راننده در یک مسیر مشخص به حرکت خود ادامه دهد.