لوازم یدکی

کدام کمک فنر برای خودروی شما مناسب است؟

نکته مهم: این مقاله به مرور زمان، ویرایش و یا تکمیل می‌شود!
در صورتی که با مشکل نگارشی، دستوری و یا مفهومی در این محتوا برخورد کردید، از شما دوست عزیز و گرامی، صمیمانه تقاضا می‌کنم که ما را مطلع کرده، تا نسبت به تصحیح و تکمیل آن، در اسرع وقت اقدام نماییم.

کمک فنر یکی دیگر از قطعات مهم خودرو محسوب می شود که زیر مجموعه ای از سیستم تعلیق محسوب می شود. کمک فنر ها در ابعاد و اشکال مختلفی طراحی شده و معمولا در نزدیکی هر چرخ، یک عدد از آن ها کار گذاشته می شود.

وظیفه اصلی کمک فنر در خودرو، به حداقل رساندن میزان ارتعاشات ناشی از حرکت خودرو در سطوح ناهموار بوده و از ضربات وارده و لرزش متعدد در خودرو جلوگیری می کند. کمک فنر ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای هدفی خاص مورد استفاده قرار می گیرد. با ما در ادامه همراه باشید تا ضمن بررسی مفصل این قطعه، به معرفی انواع آن نیز بپردازیم.

رتعاشات ناشی از حرکت خودرو در سطح جاده، بدون حضور کمک فنرها، مستقیما به شاسی و بدنه خودرو وارد می شوند و در طولانی مدت باعث صدمه به قطعات مختلف خودرو خواهد شد. علاوه بر این، عدم وجود کمک فنر در خودرو باعث می شود کلیه این ارتعاشات به کابین و خود راننده نیز منتقل شود و در نتیجه تجربه رانندگی بسیار سخت و خسته کننده گردد. عبور از دست انداز ها و سطوح ناهموار نیز می تواند بدون حضور کمک فنرها تقریبا غیر ممکن و بسیار سخت خواهد بود. از این رو کمک فنرها نقش بسیار ویژه ای در سلامت راننده و خودرو ایفا می کنند و بدون حضور آن ها قطعا خودروها شرایط کنونی را نداشتند.

کمک فنر از قطعات مختلفی تشکیل شده است که بسته به نوع آن می تواند این قطعات تغییر کند. اما به طور کلی، در اکثر کمک فنرها، ما شاهد بکارگیری این قطعات هستیم: “توپی سر کمک فنر، فنر، ضربه گیر، میل کمک، پایه کمک، سوپاپ سر میل کمک، گاز یا مایع سیال”

کمک فنرها انواع مختلفی دارند که در ادامه معرفی شده اند.

کمک فنر هیدرولیکی یا روغنی

کدام کمک فنر برای خودروی شما مناسب است؟این نوع کمک فنر یکی از معمول ترین مدل ها در خودروهای مختلف است که برای گرفتن ارتعاشات از روغن استفاده می کند. در این نوع کمک فنر، به محض اینکه ارتعاشی به کمک وارد می شود، مایع درون محفظه سیال، از طریق سوراخ هایی که روی دریچه آن ایجاد شده است، به محفظه بالایی وارد شده و پس از باز شدن فنر، دوباره به بخش قبلی باز می گردد و به این ترتیب ضریب ارتعاش ایجاد شدن با به صفر نزدیک می کند.

کمک فنر هیدرواستاتیک

کمک فنرهای گازی نوع دیگری از کمک فنرهای روغنی هستند که در آن ها مخزن گاز نیتروژن یا نوع دیگری از گاز، سبب می شود تا در هنگام بالا و پایین رفتن کمک فنر، حباب های هوا تشکیل نشده و عملا کمک فنر از عملکرد بهتری برخوردار شود. به این ترتیب می توان چنین گفت که کمک فنرهای گازی و روغنی از نظر نحوه کار، با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند.

 کمک به فنر خودرو

سيستم ديگري كه داخل كمك تعبيه شده اهرم تنظيم فشار است كه از فشار روغن داخل كمك فنر براي كاهش فشار ضربه دست انداز استفاده ميشود كه مزيت اين اهرم اين است كه در دست اندازهای بزرگ فشار وارد شده زياد را خنثي و با كم كردن كارايي خودرو در اين دست اندازها باعث امنيت بيشتر كج نشدن ناگهاني فرمان و پرتاب ناگهاني خودرو و سالم ماندن قطعات ديگر خودرو مي شود .

کدام کمک فنر برای خودروی شما مناسب است؟

كمك فنر داراي اجزاي داخلي خيلي حساس ميباشد مثلا در سرما به علت سفت شدن روغن كمك فنر نيز سفت شده و در گرما به علت غليظ تر يا شل تر شدن روغن كمك فنر نيز شل ميشود كه شلي و سفتي بيش از حد ، خودرو را با مشكلاتي روبرو ميسازد براي اتمام اين كارايي داخل كمك ازمواد حلال  استفاده شده است كه در مواقعی که با یکی از مواد تشکیل دهنده مایع مخلوط می شود منجر به یافتن یک کارایی در داخل کمک فنر شده که این کارایی باعث ایجاد یک تعادل منحصر دمایی در کلیه فصول می شود که این تعادل موجب می گردد که کمک فنر در کمترین دما و در بیشترین دما در کلیه فصول دمای روغن را در یک دمای نرمال همیشه ثابت نگهدارد .

یکی از مزایای کمک فنر موجود دارای دو سیستم هیدرولیک ، هیدرولیک گازی میباشد. بعضی از کمک ها در یک سیستم جواب میدهند .  ولی این سیستم در دو سیستم به صورت فوق العاده و بدون صدا کار میکند .

و از دیگر مزیت این کمک میتوان به پرسی و پیچی بودن آن اشاره کرد .

سیستم پنوماتیک چیست و چه معیاب و مزایایی دارد؟

از حسن دیگر میتوان گفت بعد از پیچی کردن کمک گازی در صورت نداشتن لوازم برای دوباره گازی کردن میتوان با کمترین هزینه آن ها را هیدرولیکی کرد یعنی هم در گازی و هم در سیستم هیدرولیک جواب میدهد .

از دیگر محاسن این کمک فنر میتوان گفت که بر خلاف سایر کمک ها در این نوع کمک به جای واشر از فنر نيز استفاده میشود که این فنر ها نسبت به یکدیگر قوی و ضعیف هستند و سوراخ را برای تخلیه روغن باز میکنند و چاله های کوچک و بزرگ را از هم تشخیص و نسبت به نیاز خودرو متناسب با وزن خودرو و فشار وارده بر کمک فنر کار میکنند .

کدام کمک فنر برای خودروی شما مناسب است؟و دارای ضربه گیر با پهنای زیاد میباشد که باعث ترکیدگی ضربه گیر نشود .

قابل طراحی و جاسازی با همین اندازه و مقیاس در تمام کمک های خودرو میباشد .

در حالت گازی ، گازی تولید میشود که قابلیت ترکیب با روغن را ندارد ، در سرما و گرما کارایی خود را حفظ می کند ،  قابل اشتعال نیست ، قابل انفجار نیست ، سمی نیست ، از خود رسوب به  جا نمی گذارد و از احتمال نشت خیلی کم برخوردار است .

هشدار!

در ایران مشاهده شده است که مشابه کمک فنرهای گازی  ( در کمک فنرهای پیچی ) در داخل کمک ها از گاز کارپید استفاده شده است که به مرور زمان باعث انفجار کمک وچپ شدن خودرو می گردد و به دلیل سمی بودن مواد استفاده شده لاستیک هاب بندی کمک ( کاسنمد و اورینک ) و حتی باعث سوارخ شدن و از بین رفتن بدنه فلزی کمک میگردد و آنها را در کمترین زمان از بین برده  و رسوب حاصل شده از طریق مواد کاربید واشر و سوراخهای  پیستون و سپاپ  رامسدود و باعث کارکرد نامتعادل کمک میگردد و دارای کمترین عمر کمک فنر خواهد بود .

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا