اسپرت کردن خودرو سنگین وزن

اسپرت کردن خودرو سنگین وزن موضوعی است که از ابتدا بسیار رواج داشته اما امروزه به شیوه های مختلف و جدیدی اجرا می شود. دنیای خودرو های سنگین نیز عاشقانی دارد که به دنبال ایجاد تفاوت در خودرو خود و متمایز کردن آن با وسایل نقلیه متداول در خیابان ها و جاده ها هستند و به این شکل حس اسپرت کردن و زیبا سازی خودرو را بر روی خودروی سنگین خود پیاده می کنند. مطلبی بسیار جالب که شاید به ندرت در مورد آن بحث شده باشد پس با motoroil همراه باشید تا به دانسته هایتان افزوده شود.
خودرو سنگین وزن
خودرو های سنگین برای افرادی که تملک آن ها را در اختیار دارند، یک پله مهم تر و البته با ارزش تر نسبت به افرادی هست که عاشق خودرو سواری خود هستند چرا که یک راننده ماشین سنگین بیشترین عمر و زمان خود را در خودرو خود سپری می کند و به نوعی کابین خودرو و کامیونش، خانه اول وی محسوب می شود.
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن خاص و تولید محدود
کمپانی های خودرو سازی در دنیا به مناسبت های گوناگون اقدام به طراحی و تجهیز نمونه های خاص و البته تولید محدود می کنند که معمولا این محصولات دارای تفاوت های ظاهری و داخلی زیادی با نمونه های عادی بوده و در این بخش ها از طرح ها، رنگ آمیزی ها و پوشش های بهتر و جذاب تری استفاده می شود.از این دست محصولات در شرکت هایی چون مرسدس بنز، ولوو، اسکانیا، رنو و… زیاد بوده و حتی برخی از نمایندگی های این شرکت ها به مناسبت های محلی و منطقه ای مثل فروش بالا در یک کشور، دست به طراحی و عرضه نمونه های اسپرت شده و تولید محدود می زنند. در این گونه تولیدات سعی می شود تا یا قوی ترین پیشرانه مورد استفاده قرار بگیرد و یا پیشرانه ای در آن ها نصب شود که محبوبیت و فروش بالایی دارد که در این حالت معمولا قوی ترین موترو تولیدی نخواهد بود.
پیشنهاد سردبیر: آشنایی با جعبه دنده خودروهای سنگین و عملگرهای آن
اما این دست محصولات که تا امروز همه در رده کشنده ها بودند را می توان به دو دسته تقسیم کرد که یک دسته محصولاتی هستند که برای فروش به مشتریان خاص آن ها عرضه می شود و دسته دیگر برای نمایش قدرت و خلاقیت شرکت سازنده، ساخته شده و فقط کاربرد نمایشی و شرکت در نمایشگاه ها را دارند.شرکت های خودروسازی به مناسبت های گوناگون اقدام به عرضه محصولات خاص با طعم اسپرتی، لوکسی و قدرتی بیشتر می کنند.
اسکانیا R999 با موتور 999 اسب بخاری که فقط برای حضور در نمایشگاه ها از آن استفاده می شود.
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن به روش های مختلف
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن به روش ایالات متحده
کامیون ها و کشنده های کشور ایالات متحده در بعضی جهات دقیقا در نقطه مقابل ساخته های اروپاییان قرار دارند و به همین خاطر نیز اسپرت کردن و تجهیز به روش کشورهای ایلات متحده نیز تفاوت هایی با بقیه نقاط دنیا دارد. کشنده های این کشور دارای ویژگی های ظاهری خاص خودشان هستند و از این رو، اسپرت کردن آن ها نیز بر تقویت و پر رنگ کردن همان ویژگی ها استوار است.
در کشنده های آمریکایی حتی کف خواب کردن نیز رایج است.
اسپرت کردن کامیون های آمریکایی معمولا با نصب تجهیزات استیل و کروم کاری شده مثل باک سوخت، هواکش های جانبی، پلکان های ورودی و… انجام می شود و هم چنین اعمالی مثل کشیدن و طویل کردن شاسی و نصب اتاق های بسیار بزرگ بر روی آن که درون آن ها کاملا فضایی لوکس و ویژه است، در بین آمریکاییان بسیار طرفدار دارد.
در همراهی با این قبیل کار ها باید به نصب سپر هایی بلند و حتی کف خواب کردن کشنده ای با چندین متر و نصب گلگیر هایی با کیفیت رنگ بسیار بالا و یا کروم کاری شده نیز اشاره کرد. بد نیست بدانیم که این اعمال بیشتر روی نمونه های با طرح کلاسیک کشنده های آمریکایی انجام می شود که در این بین سهم محصولاتی از شرکت های کنوورث و پیتربیلت بیشتر از بقیه است.
استفاده از قطعات کرومی و استیل در کنار اگزوز های بزرگ پشت اتاق از رایج ترین اقدامات برای اسپرت تر کردن چهره کامیون ها در آمریکاست.
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن به سبک اروپایی
کشنده ها و کامیون های اروپایی دارای محدودیت های بیشتری نسبت به نمونه های آمریکایی هستند که اسپرت کردن را در آن ها کمی با محدودیت همراه می کند. اما تغییرات روی این کشنده ها نیز به سبکی خاص برای محصولات اروپایی تبدیل شده است و از رایج ترین آن ها باید به نصب لایت بار ها یا همان چراغ سقفی های روی پیشانی کشنده، گارد های جلو اتاق، نصب بوق های بادی بزرگ، طراحی داخل از جنس چرم و چوب و… اشاره کرد.
بزرگ کردن اتاق و تجهیز کردن آن در کنار نقاشی بدنه از جمله کار هایی است که برای اسپرت کردن این خودرو ها استفاده می شود.
اما دو کار که باعث می شود تا این کشنده ها بسیار خاص تر شوند، نقاشی های روی بدنه و هم چنین بزرگ کردن اتاق هاست که آن ها را به نسخه هایی خاص و اسپرتی از کشنده هایی ساده تبدیل می کند. این کار در کشور های اروپایی و بین دارندگان خودرو های سنگین آن چنان طرفدار دارد که هم شرکت هایی برای این منظور تاسیس شده اند و در این زمینه فعالیت می کنند و هم جشنواره ها و دورهمی های فراوانی به این منظور برگزار می شود که مالکان در آن ها به نمایش خودرو های سنگین خود می پردازند.
در اروپا فستیوال ها و همایش هایی برای نمایش خودرو های تجهیز شده و تیون شده برگزار می شود.
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن به روش شرقی ها
اما در مشرق زمین نیز این کار طرفداران خاص خودش را دارد. هر چند در کشور هایی چون ایران، ترکیه، عراق و… تمایل رانندگان به تغییر در کشنده ها و کامیون های خود شبیه به مدل های ساده اروپایی مثل نصب لایت بار، چراغ های داخل چلو پنجره، لوله کشی زیر سپر و فلاپ های بغل و… است اما در کشور هایی مثل هند، پاکستان، ژاپن و فیلیپین و… داستان تفاوت زیادی پیدا می کند.
به کامیون های عجیب و غریب ژاپنی دکوتورا گفته می شود که در آن ها از لامپ های زنون، نئون، صفحات LCD و LED و …. برای ایجاد یک حالت نمایشی استفاده می شود.
دکوتورا به کامیون های نمایشی ژاپنی گفته می شود که بیشتر بر روی محصولات ایسوزو و هینو انجام می گیرد.
این کار از دهه 70 میلادی رونق گرفته است. شبیه به همین کار اما با کمک صنایع دستی و ابزار و آلات غیر صنعتی در مناطق هند و پاکستان رایج است که البته بیشتر بر روی کامیون های قدیمی این مناطق انجام می شود. در این کامیون ها می توان انواع هنر بر روی چوب و هنر های بافتنی را یافت.
اسپرت کردن خودرو سنگین وزن به روش هندی و پاکستانی، بیشتر از صنایع دستی، نقاشی، هنر های بافتنی و کار بر روی چوب استفاده می شود.
