
در صورتی که با مشکل نگارشی، دستوری و یا مفهومی در این محتوا برخورد کردید، از شما دوست عزیز و گرامی، صمیمانه تقاضا میکنم که ما را مطلع کرده، تا نسبت به تصحیح و تکمیل آن، در اسرع وقت اقدام نماییم.
تشخیص ماشین رنگ شده از بی رنگ
یکی از نکات مهمی که تاثیر زیادی بر قیمت خودرو دارد، رنگ شدگی بدنه خودرو است. افرادی که قصد خرید خودروی دست دوم را دارند باید از یک کارشناس رنگ بدنه و یا دستگاه های مخصوص، برای تشخیص رنگ شدگی بدنه خودرو کمک بگیرند. با رسانه صنعت خودرو همراه باشید.
دستگاه های تعیین ضخامت دیجیتال که برای تشخیص رنگ شدگی بدنه خودرو به کار می روند قیمت بالایی دارند، و همچنین امکان دارد که به یک کارشناس رنگ بدنه دسترسی نداشته باشید. در این صورت این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا خودتان بتوانید با انجام چند تست ساده رنگ شدگی بدنه را تشخیص دهید.
خرید خودروی دست دوم
رنگ شدگی بدنه خودرو از قیمت آن کم می کند و در بیشتر موارد نشان از ضرب خوردگی خودرو دارد، اما در بعضی مواقع صاحبان خودرو تنها برای ترمیم آفتاب سوختگی رنگ خودرو یا به دلایل دیگر برای رنگ کردن بدنه خودرو اقدام می کنند. پس رنگ شدگی بدنه خودرو را نباید یک عیب برای خودرو تلقی کرد.
بتدا قبل از انجام هر آزمایش، دور ماشین را نگاه کنید. به قسمت هایی مانند گلگیر، سپر، میانه درها و جلو پنجره ماشین دقت بیشتری کنید تا هرگونه علائم رنگ دوباره را پیدا کنید.
آزمایش با نوک انگشت
هیچ نقاشی نمی تواند لبه های مهم را به خوبی دستگاه های کارخانه رنگ بزند. اما منظور از لبه های مهم کدام قسمت هاست. لبه های مهم عبارت اند از: گوشه کاپوت خودرو، لبه ی جلوی شیشه جلو، ستون های کابین و همچنین لبه درها.
نوک انگشتان خود را به آرامی در این نقاط بکشید و در صورتی که احساس هرگونه زبری یا پستی و بلندی کردید، مطمئن باشید که آن محل رنگ خورده است.
پیچ های کاپوت
در کارخانه تولیدی پس از اینکه بدنه حاضر و آماده می شود، قبل از نصب ادوات دیگر به اتاق اسپری رنگ رفته و کاملا رنگ می شود.
در صورتی که گلگیرها یا کاپوت ماشین برای رنگ کردن دوباره از خودرو باز شوند، اثراتی بر روی پیچ و مهره های متصل کننده آن به شاسی نمایان خواهد شد.
برای بررسی این موضوع کاپوت را بالا زده و پیچ های نشان داده شده در تصویر را بازرسی کنید. اگر جای هر گونه آچار یا رنگ متفاوت از رنگ اصلی بدنه مشخص بود، بدانید که آن قسمت برای صافکاری یا رنگ دمونتاژ شده است.
بررسی رنگ خودرو با استفاده از چراغ قوه
یکی از بهترین گزینه ها برای تشخیص رنگ شدگی خودرو با چشم چراغ قوه موبایل می باشد. زمانی که نور چراغ قوه را بر روی بدنه ماشین می تابانید امکان دارد با نکاتی رو به رو شوید؛ برای مثال ممکن است رنگ خودرو در نقاطی کدر و یا کنتراست آن متفاوت باشد. این راهکار در رنگ های روشن و متالیک با زاویه ۱۶۰ درجه توصیه می شود.
در motoroil بخوانید:
رنگ شدگي بدنه خودرو از يك لكه رنگ تا دو رنگ
بررسی کیلر پاشیده شده روی خودرو
تشخیص رنگ شدگی خودرو با چشم در این مرحله نیاز به تمرکز و حوصله بالایی دارد. از کیلر برای ایجاد سطح صیقلی روی رنگ بدنه خودرو استفاده می شود. اکثر افراد برای اینکه رنگ بدنه را با ناحیه رنگ شده همسان کنند، از کیلر استفاده می کنند. کیلر استفاده شده روی بدنه خودرو به صورت فابریک دارای نظم خاصی است. مثلا در برخی خودرو ها اگر به بدنه دقت کنید خانه های چند ضلعی می بینید. اما بیرون از کارخانه پوشش کیلر با قسمت های دیگر متفاوت است. یعنی پاشش آن روی بدنه نظم خاصی ندارد.
بررسی لبه های زیرین دستگیره خودرو
با بررسی لبه ها ی زیرین دستگیره خودرو میتوان به سر نخ های قابل توجه ای دست یافت. در این قسمت پیچ های متصل کننده دستگیره به بدنه را چک کنید و احتمال اینکه بشود پاشش رنگ، کدری یا اثر بتونه را در اینجا مشاهده کرد زیاد است.
بررسی گلگیر
طبق آماری از فروش یک شرکت تولید کننده قطعات یدکی در ایران گلگیر یکی از قطعاتی است که بیشترین تعویض ، بتونه کاری و رنگ شدگی را دارد. برای بررسی گلگیر یکی از بهترین نقاط پیچ های متصل شده به شاسی خودرو هستند. این پیچ ها نباید آچار خوردگی داشته باشد.
بررسی سیم هایی که از درب ها و گلگیر می گذرد
اگر در خودرویی که قصد بررسی یا خریداری آن را دارید روی سیم ها اثر پاشیدگی رنگ داشته باشد، میتوان به این نکته پی برد که احتمالا آن ناحیه ضربه دیده و یا رنگ شدگی صورت گرفته است.
کلام پایانی تشخیص رنگ شدگی
تشخیص رنگ شدگی خودرو با چشم دارای ریسک هایی می باشد و مطلوب است در پایان از متخصصین تشخیص رنگ کمک بگیرید. یک دور کامل دور ماشین بچرخید با دقت همه زوایا را نگاه کنید ببینید که آیا قسمتی از ماشین هست که رنگش با سایر قسمت های بدنه متفاوت است. به عنوان مثال اگر درِ ماشین رنگ خوردگی دارد خیلی عجیب نیست که متوجه اختلاف رنگ ماشین با پنل های مجاورش شوید. وقتی یک خودرو برای کار نقاشی به کارگاه می رود، نقاشان اتومبیل به غیر از قسمتی که می خواهند رنگ کنند، بقیه قسمت های بدنه خودرو را با کاغذی می پوشاند، این کاغذ را با چسب مشکی دور تا دور لبه ها و پنل های ماشین میچسبانند.
نقاشان اتومبیل معمولا این چسب مشکی را در قسمت در و پنجره ها و یا نقاط دیگر نیز می زنند. نتیجه این می شود که مقداری رنگ روی چسب مشکی می ریزد. اگر خود ماشین مشکی نباشد، می توان این رنگ خوردگی را با چشم هم ملاحظه کرد. همچنین می توان قسمت زیر بدنه ماشین در قسمت چرخ ها را هم بررسی کرد که معمولا نشانه ای از پاشش رنگ را دارد.
همچنین زیر کاپوت خودرو و یا روی رادیاتور هم نشانه ای از رنگ خوردگی و اسپری رنگ رادر خود نگه می دارد. معمولا در رنگ کردن قسمت جلویی و یا کاپوت ماشین، از روی رنگ پیچ و مهره های الحاقی به کاپوت و جلوبندی می توان این را متوجه شد. این پیج و مهره ها خود در کارخانه رنگ می شوند، اما اگر آنها را برای برداشتن کاپوت و جلوبندی باز کرده باشند، رنگ ممکن است در سرپیچ ها رفته باشد و وقتی پیچ ها را دوباره بستیم در جای قبلی بسته نشود و این اختلاف رنگ نمایان شود.