علت دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو

دلایلی که باعث دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو میشود؟ روشن ماندن چراغها، گذشت زیاد زمان در استفاده از باتری، تغییرات دمایی زیاد هوا و بروز یا وجود اتصالی در سیم کشی خودرو میتواند باعث از دست رفتن شارژ باتری یا به اصطلاح خالی شدن آن شود. در ادامه این بحث با موتوراویل همراه باشید.
علل مداوم دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
علل معیوب شدن باتری خودرو در شرایط دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
اگر بخواهیم به صورت تخصصی به این قضیه ورود کنیم دلایل زیادی باعث دشارژ شدن باتری خودرو میشود اما عمده ترین دلایل آن را میتوان شامل بروز یا وجود اتصالی یا ایراد درسیستم برقی یا سیم کشی خودرو، اشکال در عمکرد باتری و یا اشتباهات ناشی از غفلت یا عادات استفاده ناصحیح از سوی راننده برشمرد.
معمولا افراد زمانی متوجه خالی شدن یا خوابیدن باتری خودروی خود میشوند که پس از خاموش کردن خودرو دوباره نمی توانند آن را رروشن کنند اما خیلی به ندرت این امر در هنگام حرکت خودرو رخ میدهد.
بررسی علتهای دشارژ شدن باتری عمده ترین دلیل سولفاته شدن یا رسوب گرفتن اتصالات است که با عث خوردگی آنها نیز میشود. پس از آن اتصال در سیم کشی و یا مدارات شارژ باتری، تغییرت ددمایی زیاد واستفاده بیش از ظرفیت باتری نیز میتواند در عملکرد و خالی شدن باتری خودرو تاثیر داشته باشد.
-
روشن ماندن هرکدان از چراغهای خودرو
ابتدایی ترین موردی که در صورت خالی شدن باتری خودرویتان باید بررسی کنید روشن ماندن چراغها میباشد ممکن است پس از ترک خودرو یکی از چراغها مانند جراغهای جلو یا چراغهای کوچک یا چراغ سقف روشن مانده و شما متوجه آن نشده باشید یا در اثر درست بسته نشدن درهای خودرو، چراغهای داخل در روشن مانده باشد یا عملکرد سیستم دزدگیر باعث روشن ماندن فلاشر خودرو شده و این امر سبب خالی شدن باتری خودرو شود بنابراین پس از ترک خودرو در هر ساعتی از شبانه روز عدم رخ دادن این اتفاقات را بررسی کنید.
در برخی خودروها بعضی از چراغها مانند چراغ سقف یا سیستم همراهی تا مقصد، تا مدت کوتاهی پس از خاموش شدن خودرو روشن میماند و سپس خاموش میشوند که بروز مشکل در عملکرد این سیستمها نیز میتواند باعث روشن ماندن چراغها و خالی شدن باتری شود.
-
کهنگی و انقضای مصرف باتری
مانند سایر کالاها باتری خودرو نیز تاریخ مصرف دارد و عدم نگهداری مناسب یا قدیمی شدن آن در صورت بروز مشکلات کوچک باعث معیوب شدن و خالی شدن باتری خودرو شود
-
اتصالات باتری
سولفاته شدن و رسوب گرفتن اتصالات سر باتری میتواند در سیستم شارژ شدن باتری تداخل ایجاد کند یا حتی مانع از شارژ شدن باتری شود.
-
وجود اتصالی در سیم کشی یا مدارات برقی خودرو
بوجود آمدن کوچکترین اتصالی در مدارات برقی خودرو میتواند باعث بروز اختلال در عملکرد برق خودرو و خالی شدن باتری شود که پیدا کردن دقیق این ایراد کاری تخصصی است اما به صورت ظاهری میتوان ابتدا سیستم های روشنایی و صوتی را چک کرد.
-
تغییرات دمایی زیاد
هوای بیش از حد (توان باتری) گرم یا سرد میتواند در عملکرد باتری خودرو بخصوص در صورت قدیمی بودن آن مشکل ایجاد میکند.
-
ایراد در سیستم شارژ باتری
در صورت خالی شدن باتری در حین حرکت و روشن بودن موتور ایراد را میتوان در سیستم شارژ باتری جستجو نمود که در این حالت باید از صحت عملکرد دینام اعم از تسمه و خود دینام مطمئن شد ودرادامه اتصالات نیز بررسی شود.
بررسی تجهیزاتی که از برق خودرو استفاده میکنند
در هنگام روشن بودن خودرو معمولا برق تجهیزات از دینام خودرو تامین میشود اما در هنگام خاموش بودن خودرو مدار برقی برخی تجهیزات خودر مانند سیستم های روشنایی و صوتی همچنان باید برقرار باشد.
با توجه به اینکه باتری توسط دینام و هنگام روشن بودن خودرو شارژ میشود و هنگام خاموش بودن خودرو این امر رخ نمیدهد در نتیجه باتری برای مدت محدودی میتواند برق تجهیزات را تامین کند که باعث زودتر خالی شدن آن میشود بروز ایراد در سیستم چراغ سقفی یا سیستم همراهی تا مقصد که در خودروهای مدرن چراغها را تا مدتی پس از تررک خودرو روشن نگه میدارد میتواند باتری را سریعتر خالی کند، در این خودروها در صورت استفاده از سیستم صوتی با خودروی خاموش، پس از مدتی هشداری جهت امکان خالی شدن باتری داده میشود.
چک کردن باتری در زمان دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
ابتدا صحت عملکرد سیستم روشنایی و درست بسته بودن اتصالات باطری را بررسی کنید. در باتریهای قدیمی که اصطلاحا باتری تر بودند باید آب باتری نیز چک میشد که این امر توسط هیدرومتر یا به صورت چشمی انجام میشد و با اضافه کردن مقداری آب باتری در صورت نیاز انجام میشد.
استفاده از تستر نیز که توسط باتری ساز ها انجام میشود راه دیگری برای تست باتری خودرو میباشد به این صورت که به طور مجازی مصرف کننده ای در مدار قرار داده و خروجی ولتاژ را هنگام وجود و عدم وجود مصرف کننده بررسی میکند البته ریسک منفجر شدن باتری در هنگام تست نیز وجود دارد.
رسوب گرفتن یا سولفاته شدن سر باتری علل دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
هنگام بازدید سر باتری ممکن است متوجه سولفاته شدن یا رسوب گرفتن سر باتری که به شکل جرمهای سفید، سبز یا متمایل به آبی مانند کپکهای نان شوید وجود این رسوبات باعث بروز مشکل در صحیح شارژ شدن باتری یا روشن شدن خودرو در هنگام استارت میشود.
پاک کردن رسوبات سولفاته ها در زمان دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
برای پاک کردن رسوبات میتوانید از مخلوط آب و جوش شیرین و یک برس سیمی استفاده کنید اما باید در خصوص جوش شیرین احتیاط کنید تا وارد سلولهای باتری نشود.
در اکثر مواقع استفاده از آب جوش و یا همراه برس سیمی کفایت میکند. اگر رسوبات خیلی سخت بودند میتوانید از سمباده استفاده کنید و با صاف شدن و حذف رسوبا ت بهترین حالت ممکن برای انتقال جریان برق برق فراهم سازید سفت کردن سرباتری ها مرحله بعدی میباشد چرا که برخی اوقات ایراد در شل بودن آنها میباشد ممکن است نصب سرباتری بعضی از خودروها نیاز به متخصص یا ابزار ویژه ای داشته باشد.
بررسی اتصالی دز زمان در هنگام دشارژ شدن (خالی شدن) باتری خودرو
در صورت تکرار مداوم خالی شدن باتری نیاز به بررسی مدارات برق خودرو دارد. اتصالی در سیستم روشنایی، قفل درها، سوییچ یا سیستم صوتی میتواند علت مشکل باشد. برای پیدا کردن اتصالی از لامپ تست یا مولتی متر میتوان استفاده کرد. جهت استفاده از مولتی متر باید آن را در حداکثر آمپر قرار داد.
در صورتی که در زمستان مشکلات زیادیی در زمان روشن کردن خودرو دارید میتوانید از دستگاه جامپر استفاده کرده و در صورت روشن نشدن خودرو آن را به باتری وصل کنید.
در صورتی که با بیان موارد فوق کمکی به شما در رفع ایراد نشد باید به باتری سازی مجرب مراجعه کنید.
1 دیدگاه