آموزشآزمون و بررسی فنی
موضوعات داغ

عوامل تاثیرگذار بر افزایش سوخت خودرو

عوامل تاثیرگذار بر افزایش سوخت خودرو

سال‌ها پیش تنها دغدغه مردم برای خرید اتومبیل به قیمت آن ارتباط پیدا می‌کرد. در سال‌های اخیر اما دیگر قیمت خرید اتومبیل به‌عنوان تنها فاکتور مهم در خرید به شمار نمی‌رود. افزایش نرخ قیمت سوخت، عملا به عنوان مشکل سازترین عامل در زمان نگهداری خودرو شناخته می‌شود. البته این مسئله یک مشکلی جهانی است و شرکت‌های تولیدکننده خودرو در سرتاسر جهان سعی دارند محصولاتی طراحی و تولید کنند که سوخت کمتری مصرف می‌کنند. خرید چنین محصولاتی در ایران با توجه به تعرفه‌های واردات برای هر کسی امکان‌پذیر نیست، پس سعی می‌کنیم در این مطلب به مواردی بپردازیم که می‌توانند در کاهش مصرف سوخت اتومبیل فعلی شما تاثیرگذار باشند. با ما همراه باشید.

cartoon 1 538x420 1

روش های گروه اول:

کاهش وزن خودرو

اولین و شاید مهم‌ترین عاملی که بسیاری به آن توجه نمی‌کنند، وزن خودروست. تمامی وسایل اضافی در خودرو را خارج کرده و وزن آن را به حداقل برسانید. تنها کافی است وسایلی همچون لاستیک اضافه، ابزار تعویض لاستیک، تعدادی ابزار فنی معمولی و یک ذخیره آب کوچک در اختیار داشته باشید تا در مواقع ضروری مشکل خودروی خود را برطرف کنید.

تنظیم فرمان

مسئله دیگری که می‌توان با مراجعه به متخصص‌های فنی خودرو آن را برطرف کرد، زاویه چرخ‌هاست. نکته قابل توجه این است که زاویه قرارگیری چرخ‌ها در هر کدام از اتومبیل‌های دیفرانسیل عقب یا جلو با یکدیگر متفاوت است. شما می‌توانید با مراجعه به مراکز مربوط، نسبت به تنظیم فرمان و زاویه چرخ‌ها اقدام کنید. اگر زاویه چرخ‌ها به‌درستی قرار نگرفته باشد، نه‌تنها لاستیک بعد از مدتی ساییده می‌شود، بلکه موتور بیش از حد کار کرده و سوخت بیشتری مصرف می‌کند.

سیستم صوتی دردسرساز

در نهایت باید به این نکته اشاره کرد که استفاده از سیستم‌های صوتی پرمصرف و بالا بودن بیش از حد صدا نیز با مصرف سوخت ارتباط دارند. به طور کلی هر چیزی که در اتومبیل بالاتر از حد تعریف شده برق مصرف کند، از دینام کار بیشتری گرفته و در نهایت موتور اتومبیل را مجبور به تولید نیروی بیشتر می‌کند.

بررسی درب باک صرفه جویی احتمالی 2 سنت به ازای هر گالن

حدود 17 درصد از کل خودروهایی که در حال تردد هستند یا درب باک معیوب دارند یا اصلا درب باک ندارند! که هر دو مورد باعث افزایش مصرف سوخت و آسیب رسیدن به محیط زیست می شود، زیرا باعث فرار بخارات مضر بنزین و آلودگی هوا می شود. خرابی درب باک رایج ترین مشکل است و با کمترین هزینه رفع می شود و یکی از دلایل روشن شدن چراغ چک موتور نیز هست.

از روغن موتور مناسب استفاده کنید – صرفه جویی احتمالی 5 سنت به ازای هر گالن

فرقی نمی کند که خودروی خود را برای تعویض روغن به مراکز تعویض روغنی ببرید یا خودتان این کار را انجام دهید، فقط حتما کارتل (محفظه روغن) را با روغنی پر کنید که پایین ترین (رقیق ترین) گرانروی توصیه شده از طرف سازنده خودرو را داشته باشد. به عنوان مثال اگر در حال حاضر از روغنی با گرانروی بالا استفاده می کنید، تغییر آن باعث 1 تا 2 درصد کاهش مصرف سوخت خواهد شد.

 پای چپ خود را برای استراحت روی پدال ترمز نگذارید! – صرفه جویی احتمالی 99 سنت به ازای هر گالن.

آیا واقعا کسی هست که به این نحو رانندگی کند؟ این نوع رانندگی واقعا شرم آور است. اگر بر حسب عادت پای چپ خود را برای استراحت روی پدال ترمز بگذارید نه تنها باعث فرسایش زود هنگام لنت ها می شود بلکه مصرف سوخت خودرو را تا 35 درصد افزایش می دهد. بهتر است پای خود را برای استراحت روی کف خودرو بگذارید.

ریمپ

جدیدترین روش کاهش مصرف سوخت، بهینه سازی برنامه نویسی کامپیوتر خودرو (ریمپ) می باشد، که در سطح جهانی نیزشناخته شده است و به صورت قطعی، مصرف سوخت خودرو را به میزان 15% کاهش می دهد. این روش برای اولین بار توسط شرکت کاراکال تیونینگ ابداع شده که سبب میگردد، خودرو با بنزین های اکتان پایین و بی کیفیت کشور آداپته شود، این کار علاوه بر کاهش مصرف بنزین، سبب نتایج مثبت دیگری نظیر از بین رفتن پدیدۀ ناک (صدای شق شق سوپاپ)، بالا رفتن عمر موتور، کم کردن دمای روشن شدن فن خودرو و حفظ سلامتی سرسيلندر در درازمدت می گردد.

همچنین بخوانید: بررسی کارکرد رادیاتور به زبان ساده

روش‌های گروه دوم

  • هرچه می‌توانید وسایل کمتری در خودرو بگذارید. هرچه خودرو سبک‌تر باشد، کمتر بنزین مصرف می‌کند.
  • سرعت بیشتر یعنی مصرف بیشتر. اگر با سرعت ۹۰ کیلومتر در ساعت رانندگی کنید، می‌توانید ۲۱‌ درصد مصرف سوخت را نسبت به زمانی که با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت می‌رانید کاهش دهید.
  • طوری برنامه‌ریزی کنید که مجبور نشوید برای بموقع رسیدن، با سرعت رانندگی کنید.
  • وقتی خودرو را روشن می‌کنید لازم نیست بیش از ۳۰ ثانیه درجا کار کند. خودرو‌های جدید طوری طراحی شده‌اند که حتی در هوای سرد هم می‌توانید بلافاصله راه بیفتید. البته بهتر است دقایق ابتدایی را باسرعت نرانید.

23728 11

 

  • اگر باید بیش از ۴۰ ثانیه توقف کنید، نگذارید خودرو درجا کار کند.
  • فشار پایتان را ناگهانی یا به طور مداوم روی پدال‌گاز تغییر ندهید و با گاز یکسان برانید.
  • باد چرخ‌ها را همیشه تنظیم کنید؛ به‌خصوص وقتی هوا سرد می‌شود.
  • تا جایی که می‌شود تهویه هوا را روشن نکنید و به جای ‌آن شیشه‌ها را پایین بکشید مگر وقتی که سرعتی بیشتر از سرعت آرام دارید. در این صورت افزایش مقاومت در برابر باد باعث افزایش سوخت خواهد شد.
  • وقتی خودرو را روشن می‌کنید، خیلی آرام پدال گاز را فشار دهید.
  • از ترمزهای ناگهانی بپرهیزید. هرجا که امکان دارد مثلا در بعضی چراغ‌قرمزها از خیلی قبل پایتان را از روی گاز بردارید و دنده را خلاص کنید تا از سرعت خودرو کم شود و آرام‌آرام بایستد (به استثنای خودروهای دنده اتومات یا آن دسته دنده معمولی ها که کارخانه سازنده از حرکت در حین خلاصی، منع کرده است).
  • وسایل اضافی را که موجب ایجاد مقاومت در برابر باد می‌شوند، بردارید. مثلا باربند یا باربند اسکی.
  • حواستان را جمع کنید که حتما پیش از حرکت ترمزدستی را کاملا بخوابانید وگرنه ندانسته باعث افزایش مقاومت خودرو و در نتیجه افزایش مصرف سوخت شده‌اید.
  • هیچ وقت پیش از خاموش کردن خودرو گاز ندهید.
  • پیش از راه افتادن و در مسیرهای درون‌شهری به رادیو گوش دهید یا از طرق دیگر مسیرتان را ارزیابی کنید تا وارد راه‌هایی که بسته یا پرترافیک است نشوید.
  • در باک بنزین خود را وارسی کنید که خوب بسته شود.
  • سعی کنید هرچه زودتر به دنده‌های سبک بروید.
  • سبقت گرفتن از خودروها با افزایش سرعت همراه است و برای این افزایش هم به سوخت بیشتری نیاز است.
  • تنظیمات خودرو را ماه به ماه وارسی کنید تا سوخت اضافه مصرف نکند.
  • هرچندوقت یک‌بار ترمزهای خودرو را وارسی و اگر لازم بود آنها را تنظیم کنید. اگر ترمز کاملا تنظیم نباشد، مقاومت زیاد و سوخت بیشتری مصرف می‌شود.
  • موقع خرید خودرو تا جایی که نیازتان اجازه می‌دهد سعی کنید خودروی کوچکتری انتخاب کنید. هرچه خودرو کوچکتر و بالطبع سبک‌تر باشد، بنزین کمتری مصرف می‌کند
  • از لاستیک‌های رادیال استفاده کنید تا اصطکاک کمتری بین تایر و جاده ایجاد شود.
  • فرمان خودرو را ثابت نگه دارید البته تا جایی که ممکن است. هرقدر خط عوض کرده و در عرض خیابان حرکت کنید، خودروی شما مسافت بیشتری می‌پیماید و بنزین بیشتری هم می‌سوزاند.
  • باک خودرو را زیادی پرنکنید چون ممکن است سرریز شود یا در سربالایی‌های تند چکه کند.
  • در زمستان،‌ تایر خودروی خود را با تایرهای یخ‌شکن جایگزین کنید، یا این‌که با کمترین برفی که آمد زنجیرچرخ ببندید. در غیر این صورت، موتور خودرو بیشتر کار می‌کند و بنزین بیشتری می‌سوزاند.

رعایت تمام موارد بالا کمی سخت بنظر می رسد، اما اگر کمی دقت کنید و سعی بر انجام آنها داشته باشید، قطعا در طولانی مدت نتایج بسیار جالبی در مورد کاهش مصرف سوخت خواهید گرفت. امیدواریم این مقاله برایتان مفید باشد.

منبع: رسانه صنعت خودرو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا