
در این مقاله به نکاتی می پردازیم که رعایت آنها می تواند کمک بسزایی در پیشگیری از هرگونه مشکل احتمالی خودرو در جاده های زمستانی بکند.
در صورتی که با مشکل نگارشی، دستوری و یا مفهومی در این محتوا برخورد کردید، از شما دوست عزیز و گرامی، صمیمانه تقاضا میکنم که ما را مطلع کرده، تا نسبت به تصحیح و تکمیل آن، در اسرع وقت اقدام نماییم.
- لاستیک و تایرهای خودرو را بررسی کنید
قبل از هرگونه سفر جاده ای یا خیابانی در زمستان، ضخامت و کیفیت مناسب و عاج های لاستیک و تایر خودروی خود را به دقت بررسی کرده و از کیفیت و سلامت آنها اطمینان حاصل کنید. از آنجایی که میزان باد و ارتفاع لاستیک ها برای هر خودرویی متفاوت است، به عدد آن دقت کرده و حتما پیش از سفر، آن را چک کنید. لاستیک هایی که دارای آج های فرسوده هستند در شرایط زمستانی یک خطر جدی به شمار می روند. اگر در منطقه ای زندگی می کنید که بارش برف زیادی را تجربه می کنید، لاستیک های برفی گزینه خوبی هستند. این لاستیک ها از لاستیک های تمام فصل نرم تر است و در دمای سردتر انعطاف پذیری بیشتری دارد. هنچنین آج های مخصوصی دارند که بتواند چنگال خود را در برف و یخ نگه دارد.
اگر لاستیک های تمام فصل دارید، اطمینان حاصل کنید که برای کشش در زمستان، آج آن ها حداقل ۵/۳۲ است (اگر آج لاستیک شما کمتر از ۲/۳۲ باشد، لاستیک های شما تقریبا برای آب و هوای برفی مناسب نیستند و برای آب و هوا گرم و بارانی مناسب هستند و البته باید صرف نظر از آب و هوا، هر سال تعویض شوند.
- برف پاک کنهای شیشه خودرو را چک کنید
دید کافی برای رانندگی در شرایط مختلف بخصوص در خیابان و جاده های برفی و بارانی بسیار مهم است و این امر مستلزم کیفیت بالای شیشه و برف پاک کن شیشه های جلو و گاها عقب خودرو است. در صورتی که برف پاک کن خودرویتان قدیمی شده، بخوبی روی شیشه حرکت نمی کند و یا در صورت حرکت خطوط و آثاری از خود برجای می گذارد، حتما آن را تعویض کرده و مخزن آب شیشه شور برف پاک کن را پر کنید.
- چراغ های خودرو را تست کنید
قبل از سفر، حتما از سلامت و کیفیت نور چراغ های جلو و عقب خودروی خود اطمینان حاصل کنید. آن را روشن کرده و در صورتی که کم نور و یا سوخته بود، آن را تعویض کنید.
- باک بنزین خودرو را کامل پر کنید
به منظور جلوگیری از گیر کردن در جاده های سرد و برف گیر زمستانی، حتما باک بنزین خودروی خود را پر کنید تا در صورتی که مجبور شدید در جاده برف گیر، ساعت های طولانی در جاده رانندگی کنید و خودروی تان را روشن نگه دارید، از تمام شدن بنزین هراس نداشته باشید. ترجیحا مقداری بنزین همراه خود داشته باشید.
- خودروی خود را حتی الامکان در پارکینگ پارک کنید
برای آنکه خودروی تان کمتر در معرض مستقیم هوای سرد قرار بگیرد، خودروی خود را در پارکینگ و فضای سر بسته پارک کنید تا حتی الامکان بر روی آن برف ننشسته و باتری آن هم آسیب نبیند.
- جعبه کمک های امدادی و وسایل ضروری تعمیر خودرو را همراه داشته باشید
تجهیزات مورد نیاز و جعبه امداد خودروی خود را همواره به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز، از آن استفاده کنید.
- از سلامت باتری خودرو اطمینان حاصل کنید و آن را بررسی کنید
پیش از آنکه در زمستان قصد سفر کنید، از سلامت باتری خودرو مطمئن شده و در صورت نیاز، خودروی خود را به متخصصان مربوطه نشان دهید. واکنش های شیمیایی مورد نیاز برای تولید برق در باتری ماشین در دماهای بسیار سرد کاهش می یابد و موتور ماشین شما برای شروع، به جریان بیشتری از باتری نیاز دارد. به این منظور یک آزمایش باتری را اجرا کنید تا ببینید باتری شما آب کافی دارد یا خیر. کابل های باتری و پایانه های مربوط به آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که مایعات بالای درپوش پر شده است (در غیر این صورت، آن ها را با آب مقطر پر کنید).
- روغن موتور و روغن ترمز را چک کنید
از آنجایی که جاده های بارانی و برفی بسیار لغزنده هستند، رانندگان برای کنترل بیشتر خودرو، از تعداد دفعات ترمز گرفتن بیشتری استفاده می کنند، بنابراین روغن ترمز نقش بسزایی در کیفیت رانندگی در زمستان دارد.
- از امکانات جدید خودروی خود برای رانندگی در برف کمک بگیرید
برخی از خودروهای جدید و مدرن دارای تجهیزات برف گیر و ترمز اتوماتیک مخصوص جاده های برفی هستند. در صورتی که خودرویتان دارای چنین تجهیزاتی است، حتما در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.
- گوشی همراه خود را فول شارژ کرده و برای آن اعتبار بخرید
به منظور جلوگیری از مواجهه با مشکلات گیر کردن در جاده های برفی، گوشی همراه خود را فول شارژ کرده یا یک پاوربانک همراه خود داشته باشید. اگر از سیم کارت اعتباری استفاده می کنید، به منظور تماس گرفتن با نیروهای امدادی در صورت لزوم، برای آن اعتبار کافی بخرید.
همچنین بخوانید: سرویس دوره ای خودرو چیست؟
- زنجیر چرخ و تجهیزات برفی به همراه داشته باشید
رفت و آمد بدون زنجیر چرخ در جاده های برون شهری در اکثریت قریب به اتفاق کشورها و شهرها ممنوع است. بنابراین برای آنکه توسط پلیس راه خودرویتان توقیف نشود و بتوانید به راه خود ادامه دهید، حتما زجیر چرخ به همراه داشته باشید.
- شماره تماس با نیروهای امداد مخصوص خودروی خود را به همراه داشته باشید
در آخر باید گفت که رانندگی ایمن در فصل زمستان و سرما، دارای قوانین و مقررات ویژه ای است که رانندگان باید به منظور کاهش احتمال تصادف و جلوگیری از بروز مشکل و گیر کردن در جاده های برفی و بارانی فصل زمستان، این نکات و قوانین را رعایت کنند تا سفری ایمن و بی خطر را پشت سر بگذارند.
چک لیست بالا را برای خودرو خود به صورت سالیانه بررسی کنید. در این صورت قطعا خودرو شما عملکرد بسیار خوبی در طول سال خصوصا در فصل سرما خواهد داشت و این امر موجب می شود که تجربه رانندگی خوبی در فصل زمستان داشته باشید و خاطره های بسیار خوبی را برای خود و خانوادتان به جای بگذارید. فراموش نکنید تعمیر و نگهداری از خودرو و بازرسی های زمستانه، شما را در تمام طول سال در شرایط مطلوب نگه می دارد. امیدوارم از مقاله نگهداری خودرو در زمستان نهایت استفاده را برده باشید.
تهیه شده توسط : رسانه صنعت خودرو