اخبار روز داخلی

واردات خودروهای تمام هیبریدی در مجلس تصویب شد

در روزهای گذشته، مجلس طرح واردات خودروهای تمام هیبریدی را تصویب کرد.مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از جلسات پرهیاهوی خود را برگذار کرد و طرح واردات خودروهای تمام هیبریدی را بدون پرداخت حقوق ورودی به تصویب رساند.

اما مثل اینکه مجلس شورای اسلامی چشم بسته این طرح را تصویب کرده چراکه محدودیت‌های بزرگی شامل: نبودن زیرساخت‌های لازم مانند ایستگاه‌های شارژ سریع خودروهای تمام هیبریدی بر سر راه این طرح قرار دارد از این‌رو به نظر می‌رسد که این طرح مانند طرح‌های دیگر که در مجلس تصویب شدند اما به مرحله اجرا نرسیدند، باشد.

قبل از اینکه به طرح تصویب شده واردات خودروهای تمام هیبریدی بدون دریافت حقوق ورودی، بپردازیم بهتر است کمی با انواع این خودروهای طبیعت‌دوست آشنا شویم.

خودروهای هیبریدی، دقیقا چه خودروهایی هستند؟

خودروهای هیبریدی
خودروهای هیبریدی

خودروهای هیبریدی، خودروهایی هستند که از سه جزء اصلی شامل: موتور الکتریکی، موتور بنزینی و یک باتری تشکیل شده‌اند. این نوع خودروها را با نام Hybrid Electric Vehicle، HEV و خودروی سبز می‌شناسند.

همانطور که اشاره کردیم به خودروی هیبریدی، خودروی سبز نیز گفته می‌شود چراکه این خودرو متناسب با انواع مختلفی که دارد، یا میزان آسیب‌ رسیدن به محیط زیست و طبیعت را به حداقل‌ترین مقدار ممکن می‌رساند و یا اینکه هیچ آسیبی به محیط زیست و طبیعت وارد نمی‌کند.

خودروهای هیبریدی، چند نوع هستند؟

خودروهای هیبریدی
خودروهای هیبریدی

انواع خودروهای هیبریدی:

  • هیبرید موازی
  • هیبرید سری

 

  • هیبرید موازی: خودروی هیبریدی از نوع هیبرید موازی، دارای یک موتور بنزینی، یک موتور الکتریکی و یک باتری است که با یکدیگر به صورت هم‌زمان کار می‌کنند و درنتیجه موجب حرکت خودرو می‌شوند.

عملکرد این نوع از خودروهای هیبریدی به این شکل است که وقتی نیازی به موتور الکتریکی نباشد این موتور به یک مولد برق تبدیل شده و نیروی الکتریکی را درون باتری ذخیره می‌کند. برای مثال خودروهای هیبرید موازی وقتی در سراشیبی قرار می‌گیرند دیگر نیازی به موتور الکتریکی ندارند از این‌رو موتور الکتریکی به یک مولد برق و یا ژنراتور تبدیل شده و انرژی الکتریکی را درون باتری ذخیره می‌کند.

  • هیبرید سری: و اما دومین نوع از خودروهای هیبریدی، خودروهای هیبرید سری هستند. در خودروی هیبرید سری خبری از موتور بنزینی نیست و تنها از یک موتور الکتریکی و یک باتری استفاده شده است. از این‌رو نام دیگر این نوع خودروها، خودروهای تمام هیبریدی و یا تمام برقی است.

عملکرد این نوع از خودروهای هیبریدی به این شکل است که موتور الکتریکی و باتری تمامی کارها را انجام می‌دهند. از آنجایی که خودروهای هیبرید سری تنها با استفاده از موتور الکتریکی به حرکت در می‌آیند به ایستگاه‌های شارژ سریع نیاز دارند.

امکان واردات خودروهای تمام هیبریدی بر اساس آنچه که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است وجود دارد؟

خودروهای هیبریدی
خودروهای هیبریدی

باتوجه به توضیحاتی که ارائه دادیم، منظور از خودروهای تمام هیبریدی، خودروهایی هستند که دارای موتور الکتریکی و باتری هستند و خبری از موتور بنزینی در آن‌ها نیست. بنابراین طرحی که مجلس شورای اسلامی به تصویب رسانده است شامل این نوع از خودروها می‌شود.

محدودیت‌های تصویب طرح واردات خودروهای تمام هیبریدی

هیبریدی
هیبریدی

اما همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، محدودیت‌های زیادی بر سر راه این طرح قرار دارد که مجلس بدون در نظر گرفتن آن‌ها این طرح را تصویب کرده است.

برای مثال معروف‌ترین خودروهای تمام هیبریدی متعلق به کمپانی‌های خودروساز ایالات متحده و چینی هستند درصورتی که خودروهای تمام هیبریدی ایالات متحده اجازه ورود به کشور ما را ندارند از این‌رو باید واردات خودروهای تمام هیبریدی را از کشور چین انجام داد که آن هم به زیرساخت‌هایی نظیر ایستگاه‌های شارژ سریع نیاز دارد. درصورتی که کشور ما حتی یک ایستگاه شارژ سریع هم ندارد.

بنابراین بهتر بود که ابتدا مجلس شورای اسلامی طرح پیاده‌سازی زیرساخت‌های لازم یعنی ساخت ایستگاه‌های شارژ سریع خودروهای هیبریدی را تصویب می‌کرد تا در جاده‌های کشور چنین ایستگاه‌هایی ساخته شوند و پس از آن طرح واردات خودروهای تمام هیبریدی را به تصویب می‌رساند.

لزوم وجود ایستگاه‌های شارژ سریع

بدون وجود ایستگاه‌های شارژ سریع برای خودروهای تمام هیبریدی نمی‌توان آن‌ها را وارد کرد چراکه این خودروها برای تامین انرژی الکتریکی خود به ایستگاه‌های شارژ سریع نیاز دارند. بنابراین طرحی که مجلس در زمینه واردات خودروهای تمام هیبریدی بدون دریافت حقوق ورودی تصویب کرده مانند طرح‌های بسیاری که به مرحله اجرا نرسیده‌اند همانطور بلاتکلیف باقی خواهد ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا