ادغام رنو با فیات کرایسلر

ادغام رنو با فیات کرایسلر، خبری که آنرا دنبال خواهیم کرد. در حالی که به تازگی خبرهایی از رد کردن پیشنهاد فیات کرایسلر از سوی فولکس واگن برای ادغام این دو شرکت شنیده می شود، رنو گزینه احتمالی برای ادغام با بیات کرایسلر خواهد بود.
اتفاقی که به نظر افتادنی تر هست و می توان از الان سومین مجموعه خودروساز دنیا پس از تویوتا و فولکس واگن را حاصل این ترکیب و ادغام دانست به نحوی که آمار تولید این مجموعه به حوالی 9 میلون دستگاه در سال خواهد رسید. تصمیم به ادغام فیات کرایسلر با یک خودروساز بزرگ از زمان سرجیو مارچیونه فقید گرفته شده بود و وی اعتقاد داشت این شراکت می تواند برای هر دو طرف مفید باشد.
رنو نیز از این اتفاق ناراضی نخواهد بود چرا که خواهد توانست به کمک کرایسلر بعد از چندین دهه به بازار بزرگ و پر فروش آمریکای شمالی باز گردد، جایی که برای فرانسوی های هیچ وقت خوش یمن نبوده است.
این ادغام اگر حاصل شود به صورت 50-50 خواهد بود و باعث کناره هم قرار گرفتن 13 برند مختلف خواهد شد که شامل فیات، کرایسلر، داج، جیپ، لانچیا، رم، آلفارومئو، مازراتی، داچیا، لادا، رنوسامسونگ، رنو و آلپاین می شود.
تولید مدل های ارزان قیمت از برند رنو
در این میان هرچند ارزش و کلاس برندهای رنو در حد و اندازه های گروه FCA نیست اما این گروه به واسطه تولید مدل های ارزان قیمت، پایگاه های محکمی در روسیه، شرق آسیا، آمریکای لاتین و شرق اروپا دارد.
در این زمینه اما وزیر دارایی فرانسه در واکنش به ادغام احتمالی شرکتهای رنو و فیات-کرایسلر اعلام کرد که این تصمیم در صورت نهایی شدن نباید باعث بسته شدن کارخانههای فرانسوی و بیکاری کارگران شود.
دولت فرانسه مالک ۱۵ درصد از سهام شرکت رنو است و بهعنوان بزرگترین سهامدار این شرکت محسوب میشود. قابل ذکر است که اعلام ادغام این دو شرکت، بلافاصله از سوی سرمایهگذاران مورد استقبال قرار گرفت و در بورس پاریس، سهام شرکت فرانسوی رنو با ۱۵ درصد رشد روبرو شد و سهام شرکت ایتالیایی- آمریکایی فیات کرایسلر هم کمی بیشتر از این رقم افزایش یافت. در حال حاضر ارزش سهام دو شرکت، ۳۳ میلیارد یورو است.