با مشخصات فنی 8 مدل از کامیونت های بازار بیشتر آشنا شوید

کامیونت های چینی با قیمتی به مراتب ارزانتر و لوازم یدکی بهصرفهتر، به سرسختترین رقیب کامیونت های ایسوزو در بازار مبدل شدهاند و در بازار فروش ژاپنیها نیز تاثیرات قابل تاملی از خود به جا گذاشتهاند. کارایی بالا و استهلاک کم را میتوان از نکات مثبت این کامیونت ها برشمرد. در این مطلب نیز قصد داریم کامیونت های ساخت ایران و چین را که در کشورمان بعضا تولید و یا مونتاژ میشوند را بررسی کنیم تا با ویژگیها و تناژ این نوع خودروهای تجاری سبک بیشتر آشنا شوید، همراه ما باشید.
فوتون 5.2 تن
این کامیونت کوچکترین ساخته خودروهای تجاری در سایپا دیزل است و وزن ناخالص آن به 5.4 تن میرسد. پیشرانه آن دارای استاندارد یورو 3 بوده و میتواند 130 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور را از دور موتور 1600 به بعد تولید کند. از آپشنهایی که این کامیونت را با سایر خودروهای تجاری موجود در بازار متمایز میکند میتوان به جک هیدرولیکی، GPS، جعبه ابزار، قلاب یدک کش و گاز دستی اشاره کرد.
فوتون 6.5 تن
قدرت و گشتاور این مدل به ترتیب 15 اسب بخار و 140 نیوتن متر نسبت به مدل قبلی افزایش پیدا کرده است و صندلیهای قابل تنظیم در چهار جهت، سیستم تهویه مطبوع و نشانگر میزان باد به عنوان ای استاندارد و پایه این کامیونت محسوب میشوند.
فوتون 8.5 تن
155 اسب بخار و 500 نیوتن متر گشتاور، حاصل کار پیشرانه 3.8 لیتری این کامیونت است که آن را به یکی از قویترین کامیونت های موجود در بازار تبدیل کرده است. سیستم تعلیق آن از فنرهای تخت به همراه کمک فنرهای تلسکوپی تشکیل شده است و میتواند تا 5 تن بار را جابهجا کند.
جک N56
وزن ناخالص این کامیونت به 5.6 تن میرسد و پیشرانه آن توانایی تولید 114 اسب بخار و 250 نیوتن متر گشتاور را دارد. N56 در حال حاضر به عنوان یکی از بهترین انتخابها در مقوله کامیونتهای تجاری به حساب میآید و با کابینی لوکستر، امکانات بیشتری را در اختیار راننده قرار میدهد.
جک N60
فرمان قابل تنظیم در تمام جهات که بیشترین امکان تنظیمات را در بین کامیونت ها مشابه دارد و با هر نوع عادت رانندگی سازگار میشود، صندلیهای مدرن و بسیار راحت خودروهای سری N و پدال گاز برقی دارای سنسور قابل برنامهریزی از امکانات N60 هستند که در کنار پیشرانهای با قدرت 140 اسب بخاری و 450 نیوتن متری، یکی از بهترین انتخابها را پیش روی مشتری میگذارد.
جک N80
جک N8 تنها کامیونت از کمپانی جک بوده که وزن ناخالص آن به 8.2 تن میرسد و پیشرانهای مشابه مدل N60 دارد. پیشرانههای ساخته Cummins، طراحی شده در آمریکا، از قدیمیترین و محبوبترین موتورهای دیزل هستند که در انواع ماشین آلات به عنوان قلب تپنده برای تولید قدرت دستگاههای مختلف از جمله پیشرانه کامیونت شناخته شدهاند. جک N80 یکی از معقولترین انتخابها در رده کامیونتهای سنگین است.
کاویان K106GLS
کامیونت 6.5 تن ساخته شرکت کاریزان خودرو، دارای پیشرانهای به قدرت 125 اسب بخار و 410 نیوتن متر گشتاور است. استاندارد آلایندگی آن یورو 2 بوده و مصرف سوخت آن در شهر به 13 لیتر میرسد. سیستم ترمز پنوماتیک به همراه ABS و خشک کن هوا، کولر/ بخاری و رادیو پخش MP3 از تجهیزات پایه این کامیونت به شمار میروند.
کاویان K109C
130 اسب بخار قدرت و 437 نیوتن متر گشتاور کارایی پیشرانه کامیونت کاویان K109C است که در دور موتور 1800به بالا در اختیار راننده میگذارد. وزن ناخالص این مدل از کامیونت کاویان به 8.8 تن میرسد و در بین کامیونت های موجود در بازار، یکی از باظرفیتترین آنها لقب میگیرد. جعبه دنده آن نیز 6 سرعته است و نهایت سرعت آن به 110 کیلومتر در ساعت میرسد.