ولوو به عنوان پیشگام در ایمنی خودروها چه امکاناتی را به مشتریان خود ارائه میدهد

ولوو همواره با سابقه درخشان در تولید خودروهای ایمن در دنیا مشهور است. در این مطلب میخواهیم به تنها بخشی از امکانات این برند پیشرو در مبحث ایمنی خودرو در دنیا اشاره کنیم و نحوه کارکرد آنها را برای شما شرح دهیم، همراه ما باشید.
سیستم ترمز اضطراری خودکار در کنار تشخیص عابران و دوچرخه سواران
امروزه با افزایش جمعیت و رشد سریع شهرها، خودروها زمان زیادی را در معابر طی میکنند. از این رو یکی از برخوردهای متداول در رفت و آمد روزانه تصادف اتومبیل با افراد پیاده، دوچرخه سواران و اتومبیلها از زاویه پشت آنها است.
تحقیقات نشان داده است که بیش از نیمی از تصادفات که از عقب رخ میدهند، اتومبیل پشت سر یا اصلاً ترمز نمیگیرد و یا عکسالعمل راننده برای عدم برخورد کافی نیست. این سامانه در سرعتهای بالای 4 کیلومتر فعال و با هشدارهای صوتی و یا بصری به راننده آلارم میدهد.

برای این منظور نصب یک رادار در جلو پنجره اتومبیل با محدوده 150 متر همیشه در حال بررسی وسایل نقلیه جلوی شما و یک دوربین در شیشه جلو تمام اشیا را رصد میکند. در ابتدا با یک چراغ چشمک زن و آلارم صوتی این سیستم هشدار میدهد.
در این لحظه ترمزها از طرف ECU پیش شارژ میشوند تا برای هنگامی که راننده ترمز میگیرد عملکرد بهتری داشته باشند؛ اما اگر راننده به هر دلیلی ترمز نگیرد به صورت خودکار اتومبیل را با یک ترمز محکم متوقف میکند.
ایربگ عابران پیاده
یکی از خطرات تهدید کننده عابران در حال گذر از معابر، برخورد با اتومبیلها است. شرکت خودرو سازی ولوو بهعنوان پیشگام معرفی این سیستم به جهت افزایش سطح ایمنی محصولات و توجه به سلامت افراد نه فقط سرنشینان خودرو بلکه عابران، دوچرخه سواران و … نشان میدهد.
در سامانه مذکور سنسورهایی در سپر جلو اتومبیل نصب شدهاند که در هنگام برخورد اتومبیل با یک فرد پیاده واکنش داده و یک ایربگ پردهای از انتهای درب موتور مکانی زیر شیشه جلو و کنار ستونهای A به ارتفاع یک سوم شیشه جلو خارج شده و حالت کلاه و ضربه گیر را بازی میکند، مانع از برخورد عضو حساس بدن معمولاً سر شخص با شیشه جلو میشود.

وجود این ایربگ باعث جذب و خنثی سازی نیروی حاصل از برخورد بین عابر پیاده و خودرو، افزایش سطح ایمنی اتومبیل و تعریف یک استاندارد جدیدی در بخش برخورد با عابران است. گفتنی است این سیستم در سرعت بین 20 تا 50 کیلومتر بر ساعت در مدار قرار دارد.
سیستم دید در شب
سامانه دید در شب که مدتی است در بین اتومبیلهای لوکس رایج شده، بر اساس پرتو مادون قرمز عمل میکند. پرتو مادون قرمز دارای طول موجهای متفاوتی مانند بلند و کوتاه است.
طول موج کوتاه بر اساس حرارت بدن حیوانات و مردم عمل میکند؛ اما در شرایط سخت آب و هوایی مانند مه غلیظ به درستی عمل نمیکند. در مقابل اگر از سیستم مادون قرمز با طول موج بلند استفاده میشود فارغ از شرایط آب و هوایی در تمام 24 ساعت به خوبی واکنش نشان میدهد.

ولی در مقابل جانوران مرده در وسط جاده، تخت سنگها و درختهای افتاده عکس العمل مناسبی از خود نشان نمیدهد. این سیستم سطح جاده و افراد و موانع موجود در آن را به صورت یک تصویر نگاتیو سیاه و سفید نشان میدهد. بدین صورت که اجسام گرمتر را روشنتر و اجسام سردتر را تیرهتر به نمایش میگذارد.
سیستم هشدار نقطه کور و آلارم ترافیک در تقاطع
بارها پیش آمده است که در بزرگراه در حال رانندگی هستیم و اقدام به تغییر مسیر یا تعویض خطوط میکنیم که با چراغ یا بوقی از طرف خودروهای پشت سری مواجه میشویم.
اینها همان اتومبیلهایی هستند که در مکانی موسوم به نقطه کور جایی که دید مناسبی وجود ندارد قرار گرفتهاند و بعضن به دلیل عدم توجه و احتیاط لازم، سوانح دلخراشی را موجب میشوند. هنگامی که یک خودرو یا موتورسیکلت وارد نقطه کور اتومبیل شما میشود این سامانه با روشن شدن چراغهایی که در آیینه بغل نصب شدهاند به راننده به صورت صوتی و بصری هشدار میدهد.

سامانه ذکر شده در کنار آیینه عریض سمت راننده و دیگر آیینهای استاندارد فضایی فوقالعاده بزرگی را پوشش میدهند. سیستم هشدار نقطه کور BLIS در سرعتهای بالای 10 کیلومتر بر ساعت فعال میشود و تقریباً به تمام وساِیل نقلیه موتوری واکنش نشان میدهد.
در اینجا لازم است با سامانه دیگری که در کنار BLIS عرضه میشود توجه کنیم. سامانه هشدار ترافیک در تقاطع یا به اختصار (CTA) به هنگام خروج و دنده عقب گرفتن در پارکینگها و مکانهای شلوغ و تنگ که دید بسیار محدود است، احتمال حرکت اتومبیلی دیگر در پشت خودرو وجود دارد به کمک راننده میآید. سامانه CTA هم با استفاده از حسگرهایی به کنکاش اطراف خودرو و سپس هشدار میپردازد.
