معرفی کراساوورهای بزرگ با موتورهای کوچک! (بخش اول)

امروزه استفاده از موتورهای کوچک در اتومبیلهایی جز کراساوورهای کامپکت در حال مرسوم شدن است، البته تعدای از کراساوورهای بزرگ نیز به چنین موتورهایی مجهز شدهاند. یک موتور 4 سیلندر با پیشرانه توربوشارژ و یا سوپرشارژر، اگرچه که به پای گشتاور و صدای موتور هشت سیلندر خورجینی نمیرسد، اما برای شرایطی که به چنان قدرتی در اتومبیل نیاز نیست، قدرت تولیدی آن در عین کاهش وزن و مصرف سوخت، کافیست. از این رو نسبت به موتور شش سیلندر انتخاب هوشمندانهتری است.
استفاده از موتورهای کوچک در کراساوورهای کامپکت رایج است؛ اما امروزه میبینیم که اتومبیلسازان برتر دنیا به سمت استفاده از موتورهای چهار سیلندر در خودروهایی که به طور معمول در آنها از پیشرانه شش سیلندر خورجینی استفاده میشده، گرایش پیدا کردهاند. سوالی که پیش میآید این است که آیا این انتخاب، باعث از رده خارج شدن پیشرانههای هشت سیلندر خورجینی خواهد شد؟ چیزی که مشخص است این بوده که استفاده از موتورهای کوچک در کراساوورهای بزرگ به امری رایج بین خودروسازان تبدیل شده است.
در ادامه به معرفی برخی از این کراساوورهای بزرگ میپردازیم.
1- ولوو XC90
مدل XC90 از کمپانی ولوو آپشن انتخاب موتور شش و یا هشت سیلندر را نداشته و تنها با پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر با قدرت 250 اسب بخار عرضه میگردد. مدل پایه این خودرو تنها مجهز به پیشرانه توربو است، اما در یکی دیگر از مدلها، باتری و دو موتور الکتریکی قرار داده شده است. مدل T6 این خودرو علاوه بر موتور توربو، یک سوپرشارژر نیز دارد. ترکیب توربوشارژر و توربو، قدرتی 316 اسب بخاری را به اتومبیل داده، در حالی که نسخه مجهز به پیشرانه هیبریدی در حالت ترکیبی قدرت 400 اسب بخار را در این خودرو بدست میدهد.
2- آئودی Q7
این کراساوور آئودی در حالت استاندارد با گیربکس هشت سرعته اتوماتیک و سیستم تمام چرخ محرک عرضه میشود. با این حال آپشنهای انتخاب موتور در آئودی Q7 شامل موتور چهارسیلندر توربوشارژ و یا موتور شش سیلندر خورجینی سوپرشارژ است. پیشرانه چهار سیلندر قدرت 248 اسب بخار و گشتاور 370 نیوتون متر را تولید کرده و وزن 2 تنی این خودرو را به راحتی میکشد. نکته قابل توجه این است که هر دو موتور چهار و شش سیلندر این خودرو از سوی آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا استاندارد مصرف سوخت برابری را بهدست آوردهاند.
3- جیپ رانگلر
نسل جدید جیپ یعنی رانگلر که مدتها در انتظار عرضه بود، احتمال میرفت که با یک موتور شش سیلندر خورجینی همراه باشد. اما مواجه با این حقیقت که در این خودرو از موتور توربوشارژ چهار سیلندر به همراه یک موتور الکتریکی استفاده شده است، همه را به تعجب واداشت. در هر صورت این همراهی، نتیجه بخش بود. مصرف سوخت این خودرو حتی از استاندارد تعیین شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا نیز کمتر بوده و در حالت ترکیبی به 9.8 لیتر در هر صد کیلومتر میرسد.
4- رنجروور اسپرت مدل P400E
رنجروور همواره به موتورهای قدرتمند هشت سیلندر خورجینی مجهز بوده است؛ اما میبینیم که در مدل پلاگین هیبریدی آن از گشتاور موتور الکتریکی نیز به خوبی استفاده شده است. رنجروور اسپرت مدل P400E از موتور هیبریدی از خانواده اینگنیوم با قدرت 296 اسب بخار که 2 لیتری و 4 سیلندر است، به همراه یک موتور الکتریکی 114 اسب بخاری، بهره برده است. قدرت این سیستم به صورت ترکیبی برابر با 398 اسب بخار و گشتاور تولیدی آن برابر 640 نیوتن متر است. این ترکیب باعث شده که رنجروور اسپرت پلاگین از هر دو نوع دیزل و شش سیلندر خورجینی آن، قدرتمندتر باشد.
5- فولکس واگن اطلس
در خودروی فولکس واگن اطلس تنها دو آپشن برای انتخاب موتور وجود داشته که آن نیز عبارتند از موتور شش سیلندر خورجینی با قدرت 276 اسب بخار و موتور چهار سیلندر با قدرت 235 اسب بخار. هر دوی این موتورها با جعبه دنده اتوماتیک هشت سرعته عرضه میشوند؛ اما در صورتی که تصمیم شما بهرهبردن از سیستم تمام چرخ محرک است، بایستی نوع شش سیلندر خورجینی آن را انتخاب کنید.
6- مرسدس بنز GLE 350
مرسدس بنز GLE 350 مجهز به موتور توربوشارژ 2 لیتری 4 سیلندر است که قدرت 255 اسب بخار و گشتاور 370 نیوتن متر را تولید میکند. نسل بعدی این خودرو، GLE 450 از موتور جدید شش سیلندر مرسدس بهره برده که قادر به تولید 362 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور است.
7- جیامسی آکادیا
جیامسی آکادیا نیز از دیگر خودروهایی محسوب میشود که مجهز به موتور توربوشارژ 2 لیتری 4 سیلندر است. در مدل 2020 آن از موتور تنفس طبیعی 2.5 لیتری 4 سیلندر و موتور 3.6 لیتری شش سیلندر خورجینی استفاده شدهاست. موتور 2.5 لیتری 4 سیلندر مورد استفاده در نسخه پایه این خودرو قدرت 193 اسب بخار را تولید میکند.