تحلیل 18 سال ساخت شاسی بلند توسط بی ام و

در این مطلب قصد داریم بلوغ شاسی بلندهای کمپانی نامدار بی ام و را از بدو تولد تا به امروز که 18 سال از ساخت اولین شاسی بلند آن میگذرد، بررسی کنیم. هدف ما این است تا تحلیل کوتاهی از شاسی بلندهای بی ام و داشته باشیم تا ببنیم این برند پرآوازه در رشته خودروهای بلند قامت چه نوع آوری هایی داشته است.
معرفی اجمالی اعضای این خانواده
با تجربه ترین عضو این خانواده، X5 در سال 1999 و با کد E53 روی پلتفرم سری 5 تولید شد و هم اکنون بیش از 18 سال از ساخت اولین مدل آن میگذرد. نسل دوم پیرمرد خانواده در سال 2006 و با کد E71 روانه بازار شد و تنها پس از 7 سال نسل سوم آن با کد معرف F15 در حال تولید است.
تولید X3 نیز با کد E38 برای اولین بار در سال 2003 و روی پلتفرم بسیار موفق سری 3 ساخته شد که بعد از 5 سال، در سال 2010 نسل بعدی آن با کد F25 به بازار شاسی بلندهای کوچک یا همان کراس اوور راه پیدا کرد و امروزه نمونه فیس لیفت آن در بازار قابل خریداری است.
نمایشگاه فرانکفورت در سال 2007 را حتما یبه یاد دارید، زمانی که بی ام و از کانسپت ناآشنای خود پرده برداری کرد و همگان بر این عقیده بودند که این ظاهر غریبه در بازار موفق نخواهد شد. این کوپه شاسی بلند برای اولین بار در سال 2008 و با کد معرف E71 و باز هم روی پلتفرم سری 5 تولید شد.
در سال 2015 نیز یکی از زیباترین شاسی بلندهای دنیا که ظاهری نامانوس داشت، دوباره متولد شد و F16 نام گرفت. اما کوچکترین عضو این خانواده مشهور نیز که X1 نام داشته و بر اساس سری 1 ساخته و پرداخته شده است، در سال 2009 و با کد اتاق E84 به بازار وارد شد تا بی ام و برای افرادی که توان خرید شاسی بلندهای غول پیکر و گران قیمت این کمپانی را ندارند، هدیهای در سبد محصولات خود داشته باشد.
آخرین عضو این خانواده که طراحی آن از مدل X6 کاملا الهام گرفته شده است، X4 نام دارد. این خودرو که در مقیاسی کوچکتر از برادر بزرگتر خود تولید میشود، به نوعی با فروش تضمین شدهای از سوی X6 به بازار آمده تا بتواند دوباره راه موفق برادر بزرگتر خود را طی کند. این اتاق و یا حتی میتوان گفت سگمنت جدید، پلتفرم X3 را به امانت گرفته است و با کد F26 شناخته میشود. همچنین X7 نیز به تازگی به سبد محصولات این کمپانی اضافه شده است تا رقابت نردیکی با مرسدس بنز GLS داشته باشد.
میزان موفقیت و فروش
اصولا در دنیای خرید و فروش خودرو و همچنین میزان موفقیت یک برند در کشورهای خاصی مانند چین و یا ایالات متحده، این اعداد و ارقام بوده که گویای همه چیز هستند. برای موفقیت این خانواده محبوب همین قدر کافیست که بدانید تا به امروز 4 میلیون دستگاه از خانواده X فروخته شده است و توجه به تغییر برنامههای این کمپانی باواریایی مبنی بر حضور سگمنت های جدید و متفاوت در تمامی بازارها، پیش بینی میشود حتی این عدد در کمتر از 6 ماه آینده تا 5 میلیون دستگاه نیز پیش رود.
این عدد بسیار درخشان را در وهله اول باید مدیون ریش سفید خانواده، X5 بود. شاسی بلندی در کلاس متوسط و البته لوکس که با مصرف سوخت اقتصادی و پیشرانه تنومند و از همه مهمتر یدک کشیدن نامی چون بی ام و توانست در تمامی بازارها خصوصا ایالات متحده، خوش بدرخشد.
بعد از آن مدل کوچکتر نسخه X5 به بازار آمد که X3 نام داشت. بهترین گزینه برای خانوادههای کوچک که البته به دنبال کیفیت بودند. این محصول توانست موفقیت X5 را دوباره در بازارهای جهانی با فروش 800 هزار دستگاه در طی چند سال تکرار کند . با موفقیتهای پیاپی شاسی بلندهای بی ام و، مدل X1 به بازار معرفی شد و توانست رکورد پرفروشترین شاسی بلند این کمپانی باواریایی را با فروش 162 هزار دستگاه از آن خود کند.
بعد از آن کوپه شاسی بلند خانواده X یعنی X6 با ظاهری عجیب و غریب و البته بسیار جذاب و جوان پسند توانست دل بسیاری افرادی که عاشق شاسی بلند بودند اما از ساختار مکعبی دو دیفرانسیلها گلایه میکردند را بدست آورد. به همین ترتیب با ورود مدلهای جدیدتر نظیر X4 این بازار بسیار جذاب و درآمدزا روزبهروز برای بی ام و شیرینتر دنبال شد تا جایی که جای خالی X2 نیز قرار است به زودی پر شده تا برای آن دسته از افرادی که به دنبال خرید شاسی بلند هستند، بی ام و در سبد محصولات خود هر انتخابی را داشته باشد.
شاسی بلندهای On- Road یا Off- Road؟
اگر به فلسفه تولید خودرو توسط بی ام و سری بزنیم، به دو واژه اسپرت و لوکس بر خواهیم خورد. واژگانی که در ساخت تمامی مدلهای این کمپانی باواریایی دیده میشوند و باید گفت بلندقامت های این خانواده نیز از این قضیه مستثنی نیستند.
ساختار خانواده X برای آفرودهای سنگین طراحی نشده است و نمیتوان گفت تمامی اعضای این خانواده از پس مسیرهای صعب العبور بر میآیند. مصداق بزرگ این مسئله که حتما به خاطر دارید آزمایش X6 توسط جرمی کلارکسون مجری سابق تخت گاز بود که این SUV اصطلاحا کوپه حتی نتوانست از ساده ترین و راحت ترین مسیرهای آفرودی پیروزمندانه خارج شود.
اما در عوض در جادههای آسفالت، مدلهای M اسپرت این خانواده 500 اسب بخار ناقابل را در اختیار مشتریان قرار میدهند که میتوان در عرض 3.6 ثانیه خودروی سنگین وزنی چون X6 M را از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت برساند. شتابی که بسیاری از سوپر اسپرتهای حال حاضر نیز از پس آن بر نخواهند آمد.