آیرودینامیکترین خودروهای تولید انبوه موجود در بازار کدامند؟ (بخش اول)

امروزه در طراحی خودروهای مدرن اهمیت بحث آیرودینامیک بسیار زیاد است. نیروهای آیرودینامیک علاوه بر اینکه در سرعتهای بالا و به هنگام وزش باد، به عنوان نیروی مقاومی در برابر حرکت خودرو حضور دارند، باعث میشوند که خودرو برای شکافتن هوا، سوخت بیشتری نیز مصرف کند. از این رو خودروها بایستی بهگونهای طراحی شوند که تا حد امکان در برابر نیروی وارده از جانب هوا، لغزنده باشند. در اتومبیلهای مسابقهای، اهمیت این مساله دو چندان میشود. در این خودروها مهمترین هدف سازندگان این است که خودرو را بهگونهای طراحی کنند که نیروی مقاوم هوا باعث کاهش سرعت خودرو نشود. اما در ارتباط با سایر خودروها و زمانی که اتومبیل بایستی به گونهای طراحی شود که قابلیت حمل چندین سرنشین را آن هم به صورت هر روزه داشته باشد، وضعیت از لحاظ طراحی آیرودینامیک مشکلتر میشود. در همین راستا، تعداد آیرودینامیکترین خودروهای تولید انبوه به نسبت کم است.
تاثیر هوا روی اتومبیل در حال حرکت با ضریب درگ سنجیده میشود. این ضریب با Cd نمایش داده میشود. هرچقدر که مقدار Cd کمتر باشد، شرایط آیرودینامیکی خودرو بهتر است. امروزه در خودروهای مدرن بایستی ضریب درگ زیر 0.3 باشد. در این مقاله به معرفی خودروهایی با ضریب درگ 0.26 و یا کمتر، میپردازیم. برای آشنایی با آیرودینامیکترین خودروهای تولید انبوه بازار همراه ما باشید.
اینفینیتی Q50: ضریب درگ برابر 0.26
آنچه که در خودروی اینفینیتی Q50 بسیار جالب توجه است، این بوده که با تغییر تریمهای این خودرو و افزایش قابلیتها و آپشنهای آن، لاستیکها عریضتر و ارتفاع رانندگی بیشتر شده و تمامی اینها منجر به تغییر ضریب درگ میشود. حتی در این شرایط هم، Q50 یکی از آیرودینامیکترین خودروهای تولید انبوه محسوب میشود. سازندگان این خودرو با برقراری همکاری با تیم مسابقهای ردبول، اهمیت این شرکت به بحثهای آیرودینامیکی خودرو و تلاش آن برای کاهش ضریب درگ اتومبیلهای خود را به همه نشان داده است.
مزدا 3: ضریب درگ برابر 0.26
کمپانی مزدا در اتومبیل مزدا3 خود به همه اثبات کرده که برای ارتقا شرایط آیرودینامیکی خودرو و کاهش ضریب درگ آن، نیازی نیست که حتما ظاهر خودرو فدا شود. این کمپانی عمده تمرکز خود را در بحث آیرودینامیکی مزدا3 روی قسمت تحتانی این خودرو قرار داده است؛ جایی که سیستم تعلیق هوشمندانه این خودرو عملکرد آیرودینامیکی آن را بهبود داده است.
کیا اپتیما هیبرید: ضریب درگ برابر 0.25
به طور کلی یکی از نقاط قوت خودروهای هیبریدی آن است که بدلیل موتورهای کوچک، نیازی به ورود هوا در زیر کاپوت خود برای سرد کردن موتور ندارند. کیا نیز همانند بسیاری دیگر از اتومبیلهای موجود در این لیست، در اپتیما از جلوپنجره با پرههای فعال و همچنین دیفیوزر عقب استفاده کرده است تا ضریب درگ را تا جای ممکن کاهش دهد. همچنین طراحی لاستیکهای این خودرو نیز به گونهای است که شرایط آیرودینامیکی را بهبود میبخشد.
هوندا اینسایت: ضریب درگ برابر 0.25
نسخه اصلی هوندا اینسایت از تویوتا پریوس نیز پیشی گرفته و اولین اتومبیلهای اینسایت مصرف سوختی کمتر از نسلهای مختلف پریوس داشتند. اکنون نسل جدیدی از اینسایت عرضه شده است. این خودرو علیرغم پیشرانه هیبریدی و ضرب درگ بسیار پایین خود، چندان اقتصادی نیست.
تویوتا پریوس: ضریب درگ برابر 0.24
از آنجایی که در حالت کلی یکی از اهدافی که کمپانی تویوتا در مدل پریوس پیگیری میکند، مصرف سوخت پایین آن است؛ شنیدن اینکه این خودرو ضریب درگ پایینی دارد، تعجبانگیز نیست. آخرین نسل این خودرو، نسخه پیشین آن را با کاهش 0.02 ضریب درگ، در قابلیتهای آیرودینامیکی شکست داده است. کمپانی سازنده با بهبود خطوط سقفی و استفاده از پنلهای اضافه در زیر اتومبیل برای جلوگیری از چرخش هوا، موفق به کاهش ضریب درگ پریوس جدید شده است.
مرسدس بنز کلاس S: ضریب درگ برابر 0.24
چندین دهه است که شاهد توجه کمپانی مرسدس بنز به بهبود شرایط آیرودینامیکی اتومبیلهایش هستیم. این کمپانی در زمینه آیرودینامیک به حدی موفق بوده که برخی از اتومبیلهای بزرگش در زمینه لغزشپذیری توانایی رقابت با خودروهای کوچکتر با سطح کمتر را دارند. مدل کلاس S ویژگیهای منحصر بهفرد زیادی دارد که ما در اینجا آیرودینامیک و جلوپنجره بزرگ آن را مدنظر قرار میدهیم. یکی از مسائل مهمی که در بحث خنک نگهداشتن موتور مدنظر کمپانیهای سازنده اتومبیل قرار میگیرد، جریان هوا به داخل رادیاتور است. اما مرسدس در کلاس S خود از پرههایی روی جلوپنجره استفاده کرده تا تنها زمانی که نیاز است، هوا را به داخل محفظه موتور هدایت کند. این موضوع باعث شده با یکی از آیرودینامیکترین خودروهای تولید انبوه جهان روبهرو باشیم.