انواع وسیله نقلیه موتوری
موضوعات داغ

معروف ترین هواپیماهای جنگی در جهان

نکته مهم: این مقاله به مرور زمان، ویرایش و یا تکمیل می‌شود!
در صورتی که با مشکل نگارشی، دستوری و یا مفهومی در این محتوا برخورد کردید، از شما دوست عزیز و گرامی، صمیمانه تقاضا می‌کنم که ما را مطلع کرده، تا نسبت به تصحیح و تکمیل آن، در اسرع وقت اقدام نماییم.

رسانه صنعت خودروmotoroil

جنگنده های هوایی

هواپیمای جنگنده یا هواپیمای شکاری، نوعی هوا گرد نظامی با سرعت بالا و مانور پذیری بسیار زیاد است. از سلاح‌ هایی برای از میان بردن هواپیماهای دشمن برخوردار است. یکی از استفاده هایی که از این هواپیماها می شود برای کاربردهای نظامی و جنگی است. هواپیماهای جنگنده صرفا همیشه برای جنگ به کار برده نمی شوند. اما از لحاظ کارایی و بُرد پرواز کاملا برای مقاصد جنگی طراحی شده‌اند.

مقایسه‌ هواپیماهای نظامی با دیگر هواپیماها

اصلی که برای ساخت هواپیماهای جنگنده وجود دارد، این است که جنگنده ‌ها در درجه ی اول برای تضمین کنترل فضای هوایی طراحی می ‌شوند. جنگنده ‌ها در مقایسه با هواپیماهای نظامی دیگر اندازه ی کوچکی دارند. آن‌ ها به جنگ هوایی با هواپیماهای دیگر پرداخته و بمب‌ افکن‌ های دشمن را سرنگون می کنند. همچنین مأموریت ‌های تاکتیکی متنوع دیگری را انجام می ‌دهند.

تاریخچه‌ی هواپیماهای جنگی

تولید هواپیمای جنگنده از اوایل جنگ جهانی اول آغاز شد. در ابتدا با بدنه ‌های چوبی و سطح پارچه ‌ای ساخته می ‌شدند. ابتدا از آن ‌ها به عنوان هواپیمای دیده‌ بان برای راهنمایی توپخانه استفاده می ‌شد. اما، خیلی زود مشخص شد که می ‌توان آن‌ ها را مسلح کرده و برای نبرد با هواپیماهای دشمن و مأموریت‌ های تاکتیکی دیگر از آن ‌ها استفاده کرد. در اواخر جنگ، جنگنده ‌هایی چون فوکر دی ۷ آلمان (Fokker D.VII) و اسپاد فرانسه (SPAD) به سرعت ۲۱۵ کیلومتر در ساعت دست یافتند. دنیا در جنگ جهانی دوم شاهد جنگنده‌ های تمام‌ فلزی بود که به سرعت‌ هایی فراتر از ۷۵۰ کیلومتر در ساعت رسیده. همچنین قابلیت پرواز در ارتفاع ۱۱ تا ۱۲ هزار متری سطح دریا را داشتند.

با پایان جنگ جهانی دوم عصر جت‌ های جنگنده فرا رسید و این جنگنده های تازه، وارد کادر شدند. تولید جنگنده‌ هایی با موتور جت در اواخر جنگ در هر ۲ جبهه ی متفقین و متحدین آغاز شد. اما دیرتر از آن وارد جنگ شدند که نقش مؤثری در آن ایفا کنند. جت ‌های جنگنده ‌ای چون اف-۸۶ سیبر (F-86 Sabre) آمریکایی ‌ها و میگ – ۱۵ (MiG-۱۵) روس ‌ها در جنگ کره به طرز مؤثری مورد استفاده قرار گرفتند. از آن زمان تاکنون جنگنده‌ های متفاوتی برای نقش‌ های جنگی خاصی طراحی شده ‌اند.

معروف ترین جنگنده های جهان

  • جنگنده‌ Boeing F/A

در بین هواپیماهای جنگنده، هواپیمای بوئینگ Boeing F/A 18 E/F Super Hornet یک جنگنده ی چند منظوره است. توسط شرکت مک دانل داگلاس طراحی و ساخته شده است. این هواپیمای جنگی در سال ۱۹۹۵ میلادی تولید شد. اولین پرواز آن در ۲۹ نوامبر ۱۹۹۵ میلادی صورت گرفت. در حال حاضر نیروی دریایی استرالیا از این جنگنده استفاده می کنند. کشوری که این جنگنده را ساخت، بودجه ای برابر با ۴۸۰۹ بیلیون دلار صرف ساخت این هواپیما کرده است. این قیمت نشان می دهد که ساخت این هواپیما برای این کشور تا چه اندازه مهم بوده است.

3 31 1

 

  • جنگنده‌ Dassault Rafale

یکی از هواپیماهی جنگی بسیار معروف، Dassault Rafale است. یک جت چند منظوره است که در لیست ۱۰ جنگنده ی برتر دنیا قرار گرفته است. این جنگنده توسط شرکت حمل و نقل هوایی داسو ساخته شده است. این هواپیمای جنگی یک هواپیمای دو موتوره است. یکی از بهترین هواپیماهای جنگنده تاریخ شناخته شده. این هواپیما می تواند به صورت هم ‌زمان ۴۰ هدف را شناسایی کند. همچنین می تواند ۴ هدف را به صورت هم ‌زمان با هم منفجر کند.

Rafale RIAT 2009 3751416421

همچنین بخوانید : بهترین هواپیما های ایرانی کدامند؟

این هواپیمای جنگی در حال حاضر در نیروی هوایی فرانسه، قطر، هند و مصر استفاده می شود. در سال ۲۰۱۶ نسخه ی جدیدی از این هواپیمای جنگی بازسازی شده است. حداکثر سرعت آن نیز ۱۳۹۰ کیلومتر بر ساعت است.

  • جنگنده‌ F22

نوبتی هم که باشد، نوبت به F-22 می رسد. این جنگنده به عنوان یکی از بهترین هواپیماهای جنگنده دنیا شناخته می شود. در واقع می توان گفت که برترین جنگنده ی جهان در حال حاضر، F-22 است. توسط لاکهید مارتین طراحی شده است. این هواپیمای جنگی دارای دو موتور بوده و از نسل هواپیماهای مافوق صوت است. دارای قابلیت مانور جنگی نیز می باشد. اولین پرواز F-22 در ۷ سپتامبر ۱۹۹۷ میلادی صورت گرفته است. هزینه ساخت آن نیز چیزی برابر با ۱۵۰ میلیون دلار برآورد شده است. حداکثر سرعت این هواپیما ۱۹۶۳ کیلومتر بر ساعت است.

859658 most popular f22 wallpapers 2560x1440 ios 1

منبع: رسانه صنعت خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا