
کارت سوخت
از 20 مرداد 98 استفاده از کارت سوخت اجباری شده است. با این حال هنوز افرادی هستند که کارت سوخت ندارند و از آن طرف بیشتر از ۷۰۰ هزار کارت در باجههای پست معطل مانده است. البته راهکارهای برای دریافت این کارت هوشمند وجود دارد. با توجه به اجرای مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی عرضه بنزین با استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی الزامی است. بنابراین طبق این مصوبه، عرضه بنزین از بیستم مرداد تنها با کارت هوشمند سوخت امکان پذیر شد.
اجرای اولیه طرح کارت هوشمند سوخت فقط در 4 شهر
اطلاعیه ای در خرداد ماه از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران آمده بود. “عرضه بنزین در جایگاههای سراسر کشور از تاریخ بیستم مرداد ماه سال 1398 صرفا با ارائه کارت هوشمند سوخت خودرو, امکان پذیر خواهد بود”. اجرای این برنامه در این تاریخ فقط در 4 شهر کشور انجام شد. بقیه شهرها و روستاهای کشور طی روزهای بعد از آن یک به یک مشمول این برنامه شده بودند.
امیر وکیل زاده، مدیر عامل شرکت ملی پخش گفت: اجرای برنامه لزوم استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی با اولویت در کلان شهرهای تهران، کرج، تبریز و اصفهان اجرا می شود. وی افزود: این طرح در مدت زمان کوتاه در دیگر کلان شهرها و کل کشور نیز اجرا می شود.
پیگیری خبرنگار از سامانه 09627 شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز این مسئله را تأیید کرد. در تاریخ 20 مردادماه، اجرای مصوبهای که قرار بود در این تاریخ سراسری باشد، فقط در 4 کلانشهر مذکور انجام شد. در روزها و شاید هفتههای بعد از آن، منتظر اجرای این مصوبه در دیگر نقاط کشور بودیم. بدین ترتیب کم کم استفاده از کارت هوشمند سوخت سراسری شد.
تقاضای کارت سوخت چگونه صورت میگیرید؟
متقاضیان کارت لازم است وارد سایت پست به نشانی WWW.POST.IR شود. سپس گزینه رهگیری مرسولات پستی سازمانی را از قسمت خدمات الکترونیکی پست انتخاب کنند. در صفحه جدید، با ورود شماره کارت خودرو از سرنوشت کارت خود مطلع شوند. یا مالکان خودرو و موتورسیکلت میتوانند به سامانه اینترنتی (www.mob.gov.ir) یا اپلیکیشن خدمات دولت همراه و کد دستوری #4* مراجعه کنند. خودروهای عمومی و دولتی نیز به دفاتر پلیس+۱۰ برای ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت خود مراجعه نمایند.
استعلام وضعیت کارت هوشمند سوخت از طریق پیام کوتاه (SMS)
برای آگاهی یافتن از آخرین وضعیت کارت هوشمند سوخت، کافیست شماره وی آی ان (VIN) را توسط پیام کوتاه (SMS) به شماره 1101202040 ارسال نمائید. شما باید قالب و ساختار مشخص شده در این راهنما را در نوشتن شماره وی آی ان در پیام کوتاه رعایت نمائید. در این صورت سیستم نرمافزاری بطور خودکار در همان لحظه پاسخ شما را میدهد.
المثنی کارت هوشمند سوخت
مالک خودرو یا وکیل قانونی متقاضی می توانند جهت انجام فرآیند درخواست المثنی کارت هوشمند سوخت و حذف رمز کارت اقدام نمایند. آنها باید مدارک هویتی مالک خودرو یا وسیله نقلیه را در دست داشته باشند. سپس به یکی از دفاتر خدمات کارت هوشمند سوخت (مراکز پلیس+10) مراجعه کند.
همچنین بخوانید : با استفاده از پست، کارت سوخت خود را پیگیری کنید
چند سوال متناوب که شاید برای شما پیش بیاید:
مدارک مورد نیاز برای صدور کارت المثنی سوخت چیست؟
پاسخ: مدارک لازم جهت درخواست المثنی جهت ارائه در دفاتر عبارت است از:
- کارت شناسائی خودرو
- مدارک شناسائی مالک خودروشامل کارت ملی ، گواهینامه یا گذرنامه( جهت اشخاص حقیقی) ویا معرفی نامه رسمی شرکت یا سازمان ( جهت اشخاص حقوقی)
- مبلغ۱۰۰,۰۰۰ ریال به حساب جام ۵۰/۱۱۹۴۳۳۴ از طریق پوز بانک ملت مستقر در دفاتر پلیس ۱۰+
- ارائه کد ملی
آیا با کارت سرقتی امکان سوختگیری وجود دارد؟
پاسخ: خیر با متخلف برخورد می شود. در صورتی که مالک آن از طریق دفاتر نسبت به گزارش مفقودی کارت اقدام نماید این امکان وجود نخواهد داشت.
بعضی از خودروهای مدل پایین (سال ۵۶ و ۵۷) نه شامل تعویض خودرو می شوند نه شامل تعویض پلاک، تکلیف این گروه از خودروها چیست ؟
پاسخ: می تونند از طریق معاونت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی برچسب تسجیل دریافت کنند. در این صورت کارت برایشان صادر و یا تعیین تکلیف خواهد شد. در مورد خودروهای دیزلی صرفاً با تعویض پلاک به ملی کارت صادر می شود.
منبع: رسانه صنعت خودرو