
گریدرها کارایی زیادی دارند که شاید در نگاه اول چندان به چشم نیاید. پخش کردن تودههای عظیم خاک به شکلی کاملاً مسطح و برداشتن پستی و بلندیهای کوچک مسیر از مهمترین کارایی گریدرها هستند. ضمن این که شیب دادن به جاده جز با این وسیله با ماشین دیگری ممکن نیست. گریدر در عین ساده بودن یکی از دقیقترین ادوات راهسازی به شمار میرود. در جایی که دیگر ماشینآلات راهسازی وظیفه حمل و نقل و کندن و… را بر عهده دارند؛ گریدر در آخرین مرحله مسئول تقسیم دقیق و مهندسی شده تودههای خاک است.

شروع به ساخت گریدرها
- شروع به ساخت گریدرهای غولپیکر در دهه 50 میلادی آغاز شد. آغازگر این راه نیز گریدری به نام Galion T-700 است که از آن در سال 1955 رونمایی شد. این گریدر 18.1 تن وزن داشت که در زمان خودش یک رکورد به حساب میآمد. پیشرانه این گریدر در حدود 190 اسب بخار قدرت داشت. از نوآوریهای صورت گرفته در آن نیز استفاده از مبدل گشتاور شبیه به جعبه دندههای خودکار در آن بود.

پیشرفت گریدرها
- شرکت کاترپیلار که از شناختهشدهترین سازندگان خودروهای راهسازی و ماشینآلات معدنی است، در سال 1963 گریدر 16 خود را معرفی کرد. وزن این غول آمریکایی در حدود 21 تن بود و موتورش توانی برابر با 225 اسب بخار تولید میکرد. طول تیغه این گریدر 4.3 متر بود که در زمان خودش عدد بزرگی محسوب میشد و آن را تبدیل به بزرگترین تیغه گریدر دنیا کرده بود. این محصول نزدیک به یک دهه در دنیا فروخته شد و سپس توسط برادر بزرگترش به نام 16G جایگزین گردید.

- در سال 1969 توسط گروه CMI گریدری به نام Autoblade معرفی شد که دارای دو تیغه بود. وزن این گریدر در حدود 29.5 تن بود و طول آن نیز به 12 متر میرسید. نکته جالب در خصوص این گریدر این بود که دو محور در جلو و دو محور در عقب آن قرار داشت. برای هر محور نیز یک موتور 225 اسب بخاری در نظر گرفته شده بود تا عملاً این لودر را به یک خودرو 8×8 تبدیل کند. کابین Autoblade قادر بود تا 180 درجه بچرخد که در نوع خودش یک نوآوری حتی تا الان محسوب میشود.

- در سال 1969 گریدر غولپیکر دیگری به نام Giant از کمپانی RayGo متولد شد. این گریدر نیز مثل Autoblade درای دو تیغه و هم چنین دو موتور در عقب بود. وزن این گریدر نیز بالای 48 تن بود و پیشرانههایش هر کدام قدرتی برابر با 318 اسب بخار داشتند.

- گریدر 80-T از کمپانی Dominion Road Machinery در سال 1975 رونمایی شد که جهش بزرگی در ساخت گریدرهای غولپیکر بود. وزن این ماشین راهسازی بیش از 81 تن بود و پیشرانهای 700 اسببخاری داشت. تیغه این گریدر در حدود 7.3 متر بود و از این نظر نیز دارای رکورد رد بین رقبایش بود. این گریدر با نسخهای جدید به نام 100-T در سال 1977 جایگزین شد. گریدر 100-T هم در ابعاد بزرگتر شده بود و هم وزنی بیش از 91 تن داشت.

- کمپانی Orenstein and Koppel (O&K) در سال 1980 محصول خود را با نام G-350 رونمایی کرد. این گریدر 40 تنی هر چند مدت زمان کوتاهی به عنوان بزرگترین گریدر دنیا شناخته میشد اما محصولی مدرن و قابل اطمینان بود. از این ماشین تنها 34 عدد ساخته شد.

بزرگترین گریدر دنیا
- اما بزرگترین گریدر دنیا، باز هم از ساختههای شرکت ایتالیایی ACCO است. این گریدر در سال 1980 رونمایی شد و با وزنی بیش از 181 تن با تیغه 7.3 متریاش تا الان نیز بزرگترین گریدر روی این کره خاکی محسوب میشود. این گریدر دارای طولی بیش از 9 متر میباشد. این گریدر با داشتن سه محور، دارای 12 چرخ است که از این نظر نیز کاملاً متفاوت از دیگران است. ضمن این که این غول ایتالیایی دارای دو موتور مجزاست. موتور عقبی قدرتی برابر با هزار اسب بخار دارد و موتوری 700 اسبی نیز در جلوی آن کار گذاشته شده است. این گریدر نیز همانند برادر بولدوزرش که برای لیبی ساختهشدهبود، مونتاژ و جمع شد. این گریدر به خاطر تحریمهای اعمالی بر این کشور، از رسیدن به مقصد جای ماند.
- اما بزرگترین گریدر دنیا امروزه به نام 24H از ساختههای کاترپیلار است که در سال 1996 معرفی شد. این گریدر 62 تنی دارای 15 متر طول است. طول تیغه این گریدر نیز 7.3 متر است. از آن جایی که ساخته ACCO تنها به یک دستگاه رسید و آن هم عملیاتی نشد، این گریدر را امروزه به عنوان بزرگترین گریدر عملیاتی دنیا میشناسند.