موتور سیکلت مینی های دوست داشتنی

موتورسیکلت مینی از سه کمپانی ژاپنی معروف آن زمان یعنی هوندا، یاماها و سوزوکی بودند. هر کدام از این کمپانی ها، محصول متمایزی عرضه کرده بودند که ویژگی های خاص خود را داشت و باعث شده بود تا هر عاشق موتور سیکلتی به سمت یکی از آن ها برود.
دلیل محبوبیت موتورسیکلت مینی
مهم ترین ویژگی که باعث می شد تا موتورسیکلت مینی ها دوست داشتنی باشند، شتاب بالا به علت وزن کم، برخورداری از موتورهای 80 سی سی که قدرت خوبی تولید می کردند، پیشرانه های دو زمانه پر شتاب و البته دودزا که برای جوانان آن موقع هیجان مضاعفی داشت، خروج اگزوز از بغل صندلی که حالتی اسپرتی به این محصولات می داد و در برخی مواقع به همین خاطر به صورت موتورسیکلت های تریل نیز تبدیل می شدند، راحتی انجام حرکات نمایشی با آن ها، توان کافی برای حمل دو سرنشین و… .
البته مینی موتورها به صورت فانتزی با تایر های پهن کوچک موسوم به فرغانی نیز وجود داشتند که کمتر مورد توجه قرار می گرفتند و قابلیت های حرکتی محدود تری داشتند و دیگر این که مدل های ریس و یا تریل های این سایزی نیز بسیار کم و در حد ناچیز در دسترس بودند.
مینی سوزوکی، پر شتاب و کم وسیله

از بقیه رقبا در بین موتورسیکلت مینی سوزوکی بسیار پر شتاب تر بوده و به همین خاطر طرفداران زیادی داشت. ضمن این که 5 دنده بود و این قضیه آن را حتی در مقایسه با موتورهای 125 آن موقع نیز به روز تر جلوه می داد. موتورسیکلت مینی سوزوکی نمایی شبیه به مینی یاماها داشت و از موتوری دو زمانه به حجم 80 سی سی برخوردار بود.
اما با این که مینی سوزوکی، موتورسیکلتی کم خرج و کم استهلاک بود اما مشکل بزرگی داشت و این که در شهرستان ها، وسیله و لوازم یدکی برای آن نایاب بود و در آن روز ها نیز امکان خرید از فروشگاه ها و لوازم یدکی های موجود در تهران و شهرستان های بزرگ، امکان عجیب و ناشناخته ای قلمداد می شد!
به همین خاطر کمتر کسی جرات رفتن به سمت مینی سوزوکی را داشت. مینی سوزوکی درست شبیه به مدل های X7 و سری GP از چراغ عقب مربعی بهره می برد تا نمایان گر یک سوزوکی اصیل باشد.
مینی یاماها، قدرتی و کم خرج
مینی یاماها
موتورسیکلت مینی یاماها در نقطه مقابل مینی سوزوکی قرار داشت و به همین خاطر طرفداران آن نیز کاملا مشخص از علاقه مندان به سوزوکی بودند. مثل همیشه یاماها، موتورسیکلت مینی قدرتی با طول عمر بالا تر ساخته بود که البته از نظر سرعت و شتاب در پس سوزوکی قرار می گرفت. اما مشکل تامین قطعات یدکی برای آن بسیار کم تر بود و به همین خاطر دردسر های کمتری داشت.
پیشرانه این موتور نیز دو زمانه به حجم 80 سی سی بود و به خاطر داشتن اشتراکاتی که با نمونه های 80 سی سی و 100 سی سی کلاس بزرگ تر آن داشت، بعضا دیده می شد که از پیشرانه آن ها بر روی مینی یاماها نیز استفاده می شد. مینی یاماها هم چنین 4 دنده بود و به همین خاطر شتاب کمتری از سوزوکی داشت اما چون سبک کاری موتور آن، نرم تر و روان تر بود، خرابی کمتری نیز داشت. به همین خاطر نیز بازار خرید و فروش آن بهتر بود و البته قیمت بالا تری نیز داشت.
مینی هوندا، مدرن و 4 زمانه

در بین موتورسیکلت مینی آن زمان، مینی هوندا از بقیه نایاب تر، زیبا تر، مدرن تر و البته گران تر بود. پیشرانه آن بر عکس رقبایش به صورت 4 زمانه بود که برای آن روزگاران خیلی ابهت داشت. ضمن این که طراحی به روز تری نیز داشت و به مدد استفاده از پیشرانه 4 زمانه اش، مثل یک هوندای واقعی و اصیل، کم استهلاک و کم دردسر بود.
اما خوب نه شتاب مینی سوزوکی را داشت و نه قدرت مینی یاماها ولی در عوض مشکل گرم کردن آن ها را در طی کارکرد طولانی نداشت. نکته مهم دیگر در خصوص این موتور این بود که قابلیت زیادی برای تبدیل شدن به مینی کراس داشت و بسیاری از مینی هوندا ها برای ایجاد هیجان بیشتر به این وضعیت تبدیل می شدند هر چند که نمای خیابانی آن، دوست داشتنی تر بود.