آشنایی با انواع مینیبوسهای مناطق مختلف

مینیبوسها انواع مختلفی دارند که به سه دسته تقسیم میشوند. این دستهبندی بر اساس سایز و نوع کاربری آنهاست. مینیبوسها میتوانند از 8 تا 30 صندلی داشته باشند که معمولاً طول آنها نیز بیشتر از 8 متر است و به کمتر ازاین مقدار، میکروباس میگویند. با بزرگترشدن سایز مینی بوس، میدیباس نامیده میشوند.
مینیبوسها به 3 دسته تقسیم میشوند
دسته اول مینیبوسهایی هستند که در واقع همان ونهای بزرگ شدهاند. این محصولات توسط خود کمپانی ساخته میشوند و یا اگر توسط کمپانیهای جانبی دیگر از ونها معمولی ساختهشوند، باز هم زیر نظر شرکت مادر و اصلی خواهند بود. این خودروها همان شکل و طراحی ونها را دارند و فقط کمی طول آنها بیشتر شدهاست.
- مینی بوسهای مناطق آمریکایشمالی، معمولاً بر روی شاسی یک کامیون سبکوزن ساخته میشوند. این یک نمونه مینیبوس بر اساس کامیون اینترنشنال است.

دربهای ورودی هم مثل همان نمونه اصلی ممکن است از بغل، جلو و یا عقب باشد. از این نمونه میتوان به نمونههای کشیده شده مرسدسبنز اسپرینتر و تویوتا هایس اشاره کرد. نمونه دیگر مینیبوسها، آنهایی هستند که اصطلاحاً به Body builds معروفند.
اتوبوس سازیاین مدل مینیبوسها، توسط یک شرکت دیگر که معمولاً یک کمپانی اتوبوسسازی است، بر روی شاسی ونهای بزرگ و یا کامیونهای سبکوزن ساخته میشوند. بنابراین دماغه آنها همان دماغه اصلی است و از جلو شبیه کامیون هست اما دارای اتاقی برای حمل مسافر شداست. این مدل از اتوبوسها بیشتر در آمریکای شمالی دیده میشود.
- مینی بوسهای آسیایی معمولاً همان شکل و طراحی عمومی مینیبوس را دارند و از ابتدا با همین فلسفه تولید میشوند.
از مزایای این مدل میتوان به داشتن تعداد صندلیهای بیشتر، فضای اتاق بیشتر، نزدیکتر بودن راننده به درب ورودی و… اشاره کرد. از این نمونه مینیبوس میتوان به ساختههایی بر اساس محصولات فورد و اینترنشنال اشاره کرد.
مینیبوسهای اروپایی یا همان ونهای کشیدهشده

دسته آخر همان مینیبوسهایی هستند که همه ما در ذهن داریم. یعنی همان اتوبوسهای کوچک شده که غالباً توسط یک کمپانی اتوبوسساز بر اساس یک شاسی موفق ساخته میشوند و یا از ابتدا با نیت ساخت یک مینیبوس طراحی میشوند که البته این رویه در کمپانیهای بزرگ مثل هینو، مرسدس بنز و … اتفاق میافتد. از این دست میتوان به مینیبوس هیوندای کروز که در کشورمان تولید میشود اشاره کرد.