حمل و نقل جاده ای و شهری
موضوعات داغ

با کشنده ها و کامیون های آکسور مرسدس بنز بیشتر آشنا شویم

ترکیه، مهد کشنده ها و کامیون های آکسور

ترکیه را باید مهد کشنده ها و کامیون های آکسور مرسدس بنز بدانیم. در واقع فروش بالای مرسدس بنز در این کشور به خاطر وجود سایت تولیدی بزرگش در ترکیه است.

اما شاید جالب باشد که بدانیم یکی از برترین محصولات قرن بیست و یکم مرسدس بنز در این بازار متولد شد و شاید خود مرسدس بنز هم به فکر فروش آن در وسعت جهانی نمی افتاد.

مرسدس بنز آکتروس

مرسدس بنز آکتروس را جایگزین کامیون های سری SK کرده بود و رده ای میان وزن به نام آتگو را نیز در روی خط تولید داشت. اما آکتروس کشنده ای برای فواصل بلند بود و آتگو نیز در رده کشنده حضوری نداشت.

آکتروس
آکتروس

پس وجود یک محصول برای فواصل کوتاه حس می شد. از طرفی فورد در ترکیه در حال عرضه کشنده ای ارزان قیمت بود. پس مرسدس بنز نیز با استفاده از اتاق آتگو و یک موتور خطی بسیار ساده که قیمت تمام شده محصول را پایین نگه دارد، خودرو جدیدی به نام آکسور را برای کاربری کامیون اما قوی تر از آتگو و کشنده ای ارزان تر و ضعیف تر از آکتروس، رونمایی کرد.

این کشنده برای بازار ترکیه و امریکای لاتین پیش بینی شده بود، آن هم بیشتر به منظور کاربری تانکر حمل مایعات. به همین خاطر هم آکسور در شعبه مرسدس بنز ترکیه و برزیل زیر نظر مرسدس بنز آلمان، طراحی و آماده سازی شد تا با شرایط خاص این مناطق هماهنگی بهتری داشته باشد.

اما استقبال از آکسور به حدی بود که مرسدس بنز سریعا آن را در نوع دو محوره اش برای نمایشگاه آلمان آماده کرد و این در حالی بود که آکسور به نمایش در آمده در ترکیه، نمونه ای سه محوره بود.

پیشنهاد سردبیر: رقابت بر سر بهترین اتاق بین 5 کامیون برتر دنیا

 

توان آکسور

هم چنین مرسدس بنز برای نمونه عرضه شده در آلمان نیز همان پیشرانه ای که برای فروش در برزیل در نظر گرفته بود را انتخاب کرد که قدرتی از 351 تا 428 اسب بخار داشت. به همین ترتیب آکسوری که قرار بود تا در صورت موفقیت در بازار ترکیه و برزیل در بقیه نقاط دنیا نیز عرضه شود، به یک باره به محصولی موفق و پر فروش برای این شرکت تبدیل شد.

آکسور
آکسور

با وجودی که آکسور نامی بسیار شناخته شده، معتبر و معروف در دنیای خودروهای سنگین بود، مردس بنز در سال 2012 و یکسال بعد از عرضه نسل چهارم آکتروس، اقدام به معرفی محصول جدید خود به نام آنتوس کرد.

این خودرو در کلاس و تناژ آکسور قرار داشت و جایگزین این خودرو در بسیاری از بازارهای دنیا و اروپا شد اما آکسور نیز از دور رقابت ها خارج نشد و تولید آن در برخی از بازارهای خاص این شرکت در دنیا مثل آمریکای لاتین و خصوصا برزیل، ایران، روسیه و… ادامه پیدا کرد.

این کشنده خوشنام حتی پایه و اساس ساخت کشنده ها و کامیون های زیادی در دنیا نیز شده است که در این میان دو شرکت فوتون چین و کاماز روسیه، بیشترین بهره را از این خودرو برده اند.

مهم ترین ویژگی آکسور که باعث شد این کامیون در بازارهای رقابتی اش بسیار خوش بدرخشد، پیشرانه 6 سیلندر خطی ساده و کم استهلاک آن بود که هنوز هم بعد از گذشت نزدیک به دو دهه، این پیشرانه با اصطلاحات و بهینه سازی هایش که منطبق با استانداردهای آلایندگی باشد، بر روی محصولات جدید این شرکت نصب می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا