با یکی از تانک های میدان اصلی نبرد ایرانی بیشتر آشنا شوید

این تانک مانند تانک M47 نام ژنرال بزرگ ایالات متحده جورج اس پاتون را یدک میکشد که یکی از فرماندهان ایالات متحده در طی جنگ جهانی دوم بود و همینطور جزء اولین کسانی در ایالات متحده بود که به صورت همه جانبه موافق حضور تانک در میدان نبرد بود.
طرح این با توجه به ظهور تانک قدرتمند شورویها T54 در سال 1952 نهایی شد این تا زمانی که برادر بزرگ خود یعنی M60 وارد میدان نشده بود یکه تاز کارزار جنگ بود؛ این از یک سیستم کنترل آتش پیشرفته و توپ پرشتاب 90 میلیمتری با دقت شلیک اول بالا سود میبرد و وزن آن در حدود ۴۵ تا ۵۰ تن است. اما وقتی تانکهای M60 نیز وارد نیروی زمینی ایالات متحده شدند. این نیز به سرنوشت M47 دچار شد و به متحدان دیرینه ایالات متحده فروخته شد زمانی که ایالات متحده، از M47 ها و M4 Sherman استفاده میکرد، M48 به این منظور ساخته شد تا جایگزین این دو نسخه باشد و حقیقتاً حریف قدری در برابر T54 شوروی بود.
پیشنهاد سردبیر: تا چه حد با کامیون های نظامی و تانک بر آشنا هستید؟
ارتش ترکیه در حال حاضر با 1400 عراده M48 پاتون بهینه سازی شده از بزرگترین دارندگان این تانک هست که ۱۰۰۰ دستگاه از آن را مرحله به مرحله از دور خارج کرد و به صورت ذخیره آنها را نگهداری کرد و مابقی آنها را به خودروهای بازیابی زرهی تبدیل کرد.
نقاط قوت و ضعف تانک ایرانی
یکی از نقاط منفی و مشهود این تانک برد بسیار کم آن بود به طوری که با یک بار سوختگیری فقط میتوانست 110 کیلومتر را بپیماید؛ در مدل جدیدتر یعنی M48A2 بر روی این شاسی یک پیشرانه Continental AVSI-1790-6 V12 که با هوا خنک میشد و Twin Turbo گازروغن بود قرار گرفت که قادر بود 810 اسب بخار تولید کند.
نکته بارزی که در این تانک وجود داشت این بود که با شلیک اول میشد دشمن را در فاصله 2000 هزار متری هدف قرار داد و با شلیک آتش آن را از بین برد و همه این عملیات در کمتر از 7 ثانیه قابل انجام بود که در آن زمان رکوردی برای این زره پوش به حساب میآمد. ایران نیز 260 دستگاه از مدل اولیه این تانک به صورت دسته دوم از دولت ایالات متحده در سال 1961 خریداری کرد.
عالی بود ?