
با نسل سوم ریو هاچ بک بیشتر آشنا شویم. در ادامه با موتوراویل همراه باشید. کیا ریو یک خودروی ساخت کمپانی کرهای کیا است. این خودرو تا کنون در چهار نسل تولید شده است. نسل اول آن که در سال 2000 تولید آن آغاز شد، پیش از این توسط شرکت سایپا در بازار ایران مونتاژ و عرضه میشد ولی بدلیل اینکه در آن از کیسههای هوا استفاده نشده و برخی دیگر از استانداردهای داخلی را رعایت نمیکرد، تولید آن متوقف شد. با این وجود هنوز هم در بازار خودروهای دست دوم، جایگاه خوبی دارد.
بررسی سی های مختلف کیا ریو
نسل دوم کیا ریو هرگز وارد ایران نشد. نسل سوم این خودرو در سال 2012 معرفی شده و تولید آن تا سال 2017 به طول انجامید. کمپانی اطلس خودرو واردات این نسل از خودروی کیا ریو را در ایران بر عهده گرفت.
نسل چهارم این خودرو پس از گذشت شش سال و در سال 2018 به بازار خودرو معرفی شد. در این مقاله به بررسی ویژگیهای نسل سوم کیا ریو هاچ بک میپردازیم.
طراحی نسل سوم کیا ریو
کمپانی کیا در طراحی نسل سوم کیا ریو، از زبان طراحی خاص خود بهره برده، با این وجود این خودرو شباهت زیادی به سراتو و اپتیما ندارد. سگمنت هاچ بک کیا ریو دارای طول 4.046 متر، عرض 1.720 متر و ارتفاع 1.445 متر است.
طول کیا ریو سدان نسبت به هاچبک آن 3.2 سانتی متر افزایش داشته و به 4.366 متر رسیده است؛ ولی سایر ابعاد آن تفاوتی ندارند. وزن این خودرو با توجه به نوع اتاق و موتوری که برای آن انتخاب میکنید، میتواند از 1093 تا 1141 کیلوگرم، متغیر باشد.
کیا ریو هاچ بک در نسل سوم خود با موتورهای متفاوت بنزینی و دیزلی عرضه میشد. موتورهای بنزینی آن دارای حجمهای 1.2، 1.4، و 1.6 لیتر، و موتورهای دیزلی آن دارای حجم 1.1 و 1.4 لیتر بودند.
در هر حال این خودرو در بازار خاورمیانه، تنها با موتور 1.4 لیتری بنزینی عرضه شده است. به همین دلیل است که مدلهایی از کیا ریو هاچ بک که در ایران موجودند، دارای موتور بنزینی 1.4 لیتری هستند.
موتور نسل سوم کیا ریو
موتور 1.4 لیتری ارایه شده همراه با نسل سوم کیا ریو هاچ بک در ایران، توانایی تولید قدرت 107 اسب بخار و گشتاور 135 نیوتن متر را دارد. ذکر این مساله جالب است که موتور 1.6 لیتری این خودرو مجهز به سیستم تزریق مستقیم سوخت میباشد.
کمپانی کیا در انتخاب جعبه دنده نیز دست خریدار را باز گذاشته است. این خودرو با سه نوع گیربکس مختلف عرضه میشود؛ جعبه دنده 4 دنده و 6 دنده اتوماتیک و 6 دنده دستی. در حالت کلی، استفاده از طیف وسیعی از موتورهای دیزلی و بنزینی در نسل سوم ریو باعث شد که این خودرو در بازار جهانی فروش نسبتن خوبی را تجربه کند.
یکی از ویژگیهای چشمگیر نسل سوم کیا ریو هاچبک، مصرف سوخت پایین آن است. این خودرو مصرف سوخت ترکیبی 6.3 لیتر در هر صد کیلومتر را بدست میدهد.
عددی که کمپانی کیا برای شتاب خودروی مورد نظر ما اعلام کرده است، طی مسافت صفر تا صد کیلومتر در 10.8 ثانبه بوده؛ که انتظار میرود این رقم به دلیل شرایط جوی، جادهها و کیفیت بنزین در ایران، به شدت افزایش یابد.
امکاناتی که این خودروساز کرهای برای نسل سوم هاچ بک ریو در نظر گرفته است، در مقایسه با خودروهای رده بالا طبیعتن چندان کامل نیست. اما اگر آن را با سایر مدلهای موجود در کلاس و سطح خودش مقایسه کنیم میبینیم که امکانات رفاهی و حتی ایمنی آن در سطح مناسبی قرار دارد.
پیشنهاد سردبیر: کیا Xceed ،جدیدترین کلاس کراس اوور کمپانی کیا
مهمترین ویژگی نسل سوم کیا ریو
مهمترین ویژگیهای که نسل سوم خودروی کیا ریو هاچ بک از آنها به عنوان امکانات بهره میبرد عبارتند از استارت بدون کلید، کول باکس، تهویه هوای خودکار، سنسور بارش، امکان اتصال تلفن همراه، سانروف دوحالته، کامپیوتر سفری، تنظیم سیستم صوتی، کروز کنترل، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ جلو، گرمکن صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، چراغ عقب LED و کامپیوتر سفری.
این نسل از ریوهاچ بک نسبت به نسل قبلی آن از نظر ایمنی نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته است. سنسور دنده عقب، نمایشگر فشار باد تایر، ترمز ضد قفل، شش عدد ایربگ، و سیستم کنترل خودرو در مسیرهای سربالایی، از جمله امکانات ایمنی تعبیه شده در این خودرو میباشند.
نقاط مثبت کیا ریو هاچ بک
1. طراحی مناسب
2. مصرف سوخت اقصادی
3. فرمان پذیری مناسب
4. تجهیزات رفاهی مناسب
5. فضای کابین جادار
نقاط منفی کیا ریو هاچ بک
1. قیمت بالا در مقایسه با سایر رقبا
2. بازار دست دوم ضعیف
3. امکانات ایمنی محدود
4. شتاب گیری کند
5. آپشنهای کم
6. واردات محدود